Ako ste umorni od obaveza

Opuštanje za vikend: Priuštite sebi spa doživljaj u toplini vlastitog doma

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Ako ste umorni od obaveza i stresa, priuštite sebi barem na trenutak spa doživljaj kod kuće. Za početak, pripremite ugođaj i atmosferu.

Pronađite muziku koja će vas svojom melodijom opustiti. Vašem opuštanju pomoći će i mirisi. Ako imate difuzer, ulijte nekoliko kapi lavandinog eteričnog ulja, a posao će obaviti i mirisne svijeće. Pripremite i najudobniju pidžamu, kućni ogrtač i papuče. Počastite se čašom vina ili omiljenim čajem koji će upotpuniti vaš wellness doživljaj.

Mirisna kupka

Neka vaš wellness doživljaj započne mirisnom i toplom kupkom. Ako ne želite trošiti novac na skupe proizvode, sami pripremite kupku s ružinim mlijekom. U vruću vodu dodajte šest kapi eteričnog ulja ruže, šoljicu i po mlijeka u prahu, pola šoljice soli za kupanje, te latice ruže. Nježan miris ružinog ulja dodatno će vas opustiti, a vašu kožu učinit će mekanom, hidratiziranom i svilenkastom, piše Azra.ba

Maska za lice

Dok ležite u mirisnoj i toploj kupki, nemojte zaboraviti na vaše lice. Priuštite i licu njegu koju zaslužuje. Naš prijedlog je maska za lice koju možete pripremiti u kuhinji. U zdjelicu dodajte šoljicu jogurta, trećinu banane, polovicu avokada, dvije kašike aloe vere, te jednu kašiku maslinovog ulja i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, te ju namažite na lice. Nakon 10 do 15 minuta, odstranite masku mlakom vodom.

Maska za kosu

Vaša kosa također čeka wellness tretman u kojoj ćete je razmaziti. Za ljubitelje „uradi sam“ proizvoda imamo sljedeći prijedlog. Pomiješajte jednu kašiku meda, jedno jaje i jednu kašiku jabučnog octa, te nanesite na cijelu kosu i ostavite da djeluje 30 do 40 minuta, a nakon toga temeljito isperite kosu. Vaša kosa bit će sjajna i meka, bez osjećaja težine.

Posvetite se svojim noktima

Nakon što ste nahranili svoju kožu, kosu i lice, malo pažnje obratite i na svoje nokte. Uredite ih i nanesite omiljeni lak za nokte, a ako vam problem stvaraju zanoktice, ne brinite se, imamo rješenje. Pomiješajte malo kokosovog ulja i ulja čajevca i premažite kožu oko noktiju. Nakon toga će biti mekana i bezbolna.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba