Celebrity

Poznate ličnosti koje nisu odrastale uz svoje biološke roditelje

Autor: Žene.ba
abb-marilyn-monroe

Dobro nam je poznato da su se mnogo svjetske zvijezde odučile usvojiti djecu, ali malo je poznato da su neke poznate ličnosti usvojene. Mnogo je uspješnih osoba koje su u djetinjstvu zadesile teške životne okolnosti, pa su ljubav i topli dom pronašli daleko od svojih bioloških roditelja.

Marilyn Monroe

Bila je vanbračno dijete, zbog čega ju je majka napustila. Djetinjstvo je provela u raznim domovima, a s 11 godina preselila se porodičnoj prijateljici  Grace McKee Goddard, koja je kasnije postala njen zakonski staratelj.

https://www.instagram.com/p/Bum-T-jjCS_/?utm_source=ig_embed

Bill Clinton

Otac mu je umro tri mjeseca prije njegovog rođenja, a majka ga je napustila i dala svojim roditeljima. Eldridge i Edith Cassidy odgajali su Billa.

https://www.instagram.com/p/BRClLtNFTdX/?utm_source=ig_embed

Steve Jobs

Njegovi biološki roditelji su Abdulfattah Jandalij i Joanne Schieble. Međutim, njegov djed je zabranio svojoj kćerki da se uda za Abdulfattaha, pa se ona se preselila u Kaliforniju i dala svog sina na usvajanje. Njegovi staratelji bili su Paul i Clara Jobs koji nisu mogli imati svoju djecu.

https://www.instagram.com/p/Bt_Q1erH7WX/?utm_source=ig_embed

Nelson Mandela

Pokojni političar i mirovni aktivist usvojen je nakon smtri biološkog oca, kada je imao devet godina.

https://www.instagram.com/p/BwYWjB2BGZW/?utm_source=ig_embed

Ray Liotta

Američki glumac je uosvojen sa samo šest mjeseci, a imao je sestru Lindu koja je također usvojena. Prije skoro 20 godina upoznao je svoju bilošku majku.

https://www.instagram.com/p/BV7SNVmlyrl/?utm_source=ig_embed

Azra.ba

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba