Lifestyle

10 vrućih trendova uređenja interijera za jesen/zimu 2019.

Autor: Žene.ba

Listovi polako počinju opadati, dani su sve kraći što znači da je vrijeme da napravimo reviziju trenutno popularnih trendova uočenih na društvenim mrežama! Ove fotografije otkrivaju neke nove obrasce u uređenju interijera. Naime, možda vas upravo današnji primjeri inspiriraju da se i sami okušate u promjeni stila vašeg životnog prostora ove jeseni i zime. Prostori su dizajnirani suvremeno i većina njih ilustrira povratak tamnih boja. Paun plava, duboka crvena i crne kuhinje vrući su trend, ali ne brinite ako zvuče previše tamno za vas - lijepa ružičasta i zelena su također u trendu.

M&S
1. PAUN PLAVA

Snažan izgled ove boje lako se može kombinirati sa svjetlom bojom poput milenijske ružičaste, kao što se vidi ovdje. Možete koristiti duboku nijansu plave za zavjese u kombinaciji s okerom i cvjetnim uzorcima. Izvrsno pristaje uz tamno drvo, ali i svježe cvijeće  koje će unijeli prirodu u interijer.

JOHN LEWIS & PARTNERS
2. CRNI NAMJEŠTAJ

Crna je boja uvijek poželjena u interijerima. Elegantna je, sofisticirana i nenametljiva pa ju jednostavno možemo upariti s gotovo svim bojama i namještajem. Ove ćemo je godine sve češće viđati na namještaju, posebno u kuhinji i blagovaonici. Predviđa se da će mala crna stolica krasiti mnoge blagovaonice ove jeseni. Mi nemamo ništa protiv, a vi?

VERY
3. UGODNI SLOJEVI

Budući da se hladne noći polagano uvlače u naše sobe, vrijeme je da se ugodno ušuškamo. Ovaj šarmantni trend karakterizira topla jesenska paleta jantar nijansi pomiješanih s mahovinom i zelenilom. Namještaj je bezvremenski i klasičan, pogotovo kada je uobličen udobnim tekstilom i dodacima. Jedan od najboljih načina za postizanje ovog ugođaja je pomoću puno lijepih tekstura i tople  nijanse jantara. Volimo ideju da se dvije ili tri prostirke međusobno preklapaju kao što se vidi ovdje, jer u sobu unose ugodan osjećaj.

H&M HOME
4. SVE U NEUTRALNIM TONOVIMA

Ovaj je trend idealan za sve koji nisu ljubitelji dominantnih boja. Elegantan je i sofisticiran i jako stilski. Za postizanje željenog efekta možete koristiti upečatljivu rasvjetu organskog oblika kao žarište oko kojeg ćete uskladiti ostale elemente za ujednačen izgled. Mogu to biti tonovi zobenih pahuljica upareni s toplim tamno narančasti bojama za savršen izgled.

MADE
5. RUŽIČASTA I ZELENA

Ovaj je lijep trend idealan za mračne i tmurne zimske mjesece koji su pred nama. Nijanse ružičaste i zelene izvrsno idu zajedno, a možete ih koristiti u obliku pozadine ili investirati u dodatke poput vaze, jastuka ili prekrivača. I kao dodatni bonus, tapeta s printom palme također je vrući trend!

NEXT HOME
6. NEKA SJA

Trend ukrašavanja u bojama zlata, mjeda ili bakra ne jenjava. Ako volite sve što sja zasigurno nećete pogriješiti ako odaberete stol i stolice sa zlatnim nogama ili svjetiljku u boji bakra. Bitno je samo da ne pretjerate.

IKEA
7. VLADAVINA LJUBIČASTE

Stvorite prekrasno i privlačno okruženje hrabrim bojama. Ljubičasta je jedna od tih boja i bit će prisutna u velikoj mjeri u nadolazećim sezonama. Luksuzni tonovi ljubičaste zaista su osmišljeni kako bi zaslijepili, a stvaraju dramatično, ali jednako ugodno raspoloženje u kući. Odaberite jedan ključni komad poput ove elegantne sofe i neka vam bude zvijezda dnevne sobe. Koristite sivu i šumsku zelenilu za potpuni izgled.

SAINSBURY'S HOME
8. RETRO GRAFIKA

Jedan od najbržih i, često, ne, najboljih načina da pratite trendove je da napravite male promjene poput nabavke nove posteljine i ulaganja u nekoliko novih posuda s biljkama - bez velikog preuređenja! Budući da je retro izgled i dalje popularan, ova grafička posteljina čistih linija i geometrijskih oblika nadahnuta je Bauhaus pokretom, može biti lijep dodatak vašem jesenskom uređenju.

CROWN PAINT
9. STUDIO STAROG UMJETNIKA

Jedan od trendova za jesen / zimu je "pigment" za zid nadahnut ateljeom starog majstora gdje se boja svodi na čestice i pigmente. Ovaj se izgled odnosi na teksture, posebno na postizanje luksuznog izgleda baršuna i reflektirajućih metala kako bi se stvorio raskošan ambijent. Eksperimentirajte s bojama, dodajte metalik nijanse i igrajte se sa slojevima i teksturama - tretirajte svoje zidove poput platna!

HARVEY JONES
10. CRNE KUHINJE

Da, crna se vratila i u 2020. će krasiti naše kuhinje! Ljudi su izgleda hrabriji nego prije. Ne samo da zelene nijanse, potiskuju hladne  sive tonove već vidimo sve više i više crne. Crna u prostor unosi sofisticiranosti, dozu dramatičnosti i dubine, pogotovo kada je upotpunjena metalnim dodacima i dobro pozicioniranom rasvjetom.

Ključ uspjeha je uspostavljanje ravnoteže, kao što možete vidjeti ovdje, zidovi i strop su bijeli, radna ploča je mramorna, a pod ima tople tonove, dok svjetlija nijansa drva koja se koristi na otoku zaista podiže cjelokupni izgled.

Jutarnji.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba