Lifestyle

5 odličnih savjeta kako da vam ponedjeljak bude sjajan

Autor: Žene.ba
20160704122001_377349

Zaboravite na rečenicu, "Ah taj ponedjeljak"! Evo kako da vam nedjelja na poslu počne sjajno...

Zašto ponedjeljak ne bi bio vaš omiljeni dan u nedjelji? Sve što treba da uradite jeste da - promijeniti svoj stav o njemu. Nema smisla razmišljati na način "koliko još treba do vikenda" jer upravo takve misli ubijaju vašu produktivnost prije nego što ste uopšte i započeli radnu nedelju.

Danas ćemo vam pomoći da promijenite mišljenje o ponedjeljku i osjetite uzbuđenje i nalet motivacije zbog nedjelje pred vama.

Odmorite se
Uvijek se odmorite preko vikenda. Dozvolite sebi ljenčarenje i uživanje u stvarima o kojima maštate cijele nedjelje. Za neke od nas to je flaša dobrog vina, za druge film koji dugo žele da pogledaju.

Upravo ove stvari razlikuju vikende od radne nedjelje i dozvoljava vam da zaboravite na stres i brige te "napunite baterije" za ponedjeljak ujutru.

Živite pozitivno
Ovo pravilo ne važi samo za ponedjeljak već treba da ga praktikujete svaki dan. Čak i one dane kada se pitate u čemu griješite u životu i zašto vam ne ide u nekim stvarima. Uvijek treba da se prisjetite da je život puno više od jednog lošeg dana!

Vježbajte pozitivne misli i neka sve što radite u životu ima neku pozitivnu notu. Vaše misli, vaše riječi, vaš status, vaše društvene mreže.

Ustanite rano
Ali i legnite ranije veče prije! Rano ustajanje je bez razmišljanja najveća motivacija koju možete zamisliti. Tako imate više sati u danu i osjećaćete se nepobjedivo u svemu što radite. Najbolji osjećaj će vam stvoriti produktivnost i proaktivnost. Vjerujte nam!

Napravite TO-DO liste
Napravite liste za sve što radite i radite ih često. Na taj način nećete ništa propustiti, ali ćete se i više truditi da izvršiti sve zadatke. Takođe, nije loša ideja isplanirati i kalendar tako da se generalno bolje organizujete.

Uzmite regularne odmore
Ključ produktivnosti u ponedeljak je u - regularnim odmorima koji su vam potrebni kako biste razbistrili glavu prije svakog sljedećeg zadatka. Nema smisla raditi 10 sati odjednom jer ćete se osjećati iscrpljeno i letargično, a o gubitku produktivnosti ne moramo ni da razgovaramo.

wall.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba