Lifestyle

Od ovih ćete čajeva spavati kao beba

Autor: Žene.ba
tumblr_static_tumblr_static_filename_640

Ako vam kamilica već izlazi na uši, postoji još bilja koje će djelovati blagonaklono na san.

Imate li problema sa spavanjem, umjesto da se mučite, radije posegnite za prirodom, a čaj će vas uz to i dobro ugrijati te vas tako još lakše uspavati.

A ako vam je u tu svrhu uvijek koristila dobra stara kamilica, čiji vam je okus već pomalo dosadio, dobra će alternativa biti i ovi čajevi:

Čaj od lavande 

Ne samo da mu je miris umirujući, čaj od lavande ima ljekovita svojstva koja djeluju kao velika pomoć za spavanje. Koristi se za umirenje i opuštanje te je posebno dobar kod nesanice.

Uzmite 2-3 žličice suhih cvjetova lavande, prelijte ih s pola litre kipuće vode, pustite čaj da odstoji 5 minuta, a zasladite ga s malo cimeta.

Loading...

Čaj od valerijane  

Osim što pomaže kod nesanice, valerijana je dobra i za mirniji, dugotrajniji te čvršći san, a dokazano djeluje i za bolje sređivanje misli, ako vam san ne ide na oči jer ste previše ljuti i histerični.

U tom će vam slučaju ovaj čaj pomoći bolje i od kamilice koja jako dobro umiruje i opušta.

Loading...

Čaj od mente 

Još jedan klasik s kojim ćete lakše umiriti tijelo i um je čaj od mente, a osim što će vas uspavati, ujedno će jako dobro djelovati na probavu.

Loading...

Čaj od đumbira s kurkumom

Ova kombinacija sastojaka djeluje višestruko dobro na organizam te osim što opušta i umiruje, slično kao i čaj od mente dobro utječe na probavu. Uostalom, riječ je o namirnicama koje slove kao najzdravije na svijetu, što je dovoljno jamstvo odličnog djelovanja na organizam, a lako ga je napraviti.

U pola litre kipuće vode stavite naribani đumbir (od komad veličine oko 2-3 cm) i kuhajte oko 5 minuta, a potom dodajte manju žličicu kurkume i kuhajte još 2-3 minute. Ostavite još pet minuta te ga procijedite i po potrebi zasladite s malo meda i cimeta.

Loading...

Index.hr
© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba