Lifestyle

Palačinke i muffini spojili su se u tako ukusnu kombinaciju

Autor: Žene.ba
palačinke_muffiniNSL-970x546

https://www.instagram.com/p/BR007DfDhfG/?utm_source=ig_embed

MUFFIN + PALAČINKE = SAVRŠEN SPOJ
Ako ste mislili da je nemoguće napraviti palačinke sa svim omiljenim dodacima u samo 20 minuta, muffin palačinke će vas potpuno razuvjeriti. Ovi slatki zalogaji pripremaju se brzo i jednostavno, a okus im je predivan.

Riječ je o poslastici koja ima toliko obožavanu mekoću i prozračnost palačinki, hrskavu koricu muffina i punjenja koja zaokružuju ovu malu gastro priču.

https://www.instagram.com/p/BYAzWuOlX17/?utm_source=ig_embed

U samo jednom pečenju možete iskombinirati nekoliko okusa, od čokolade, karamela ili voća. Možete se igrati dodacima koji vam najviše odgovaraju i u svakom kalupu stvoriti poseban i drugačiji okus.

Odlično je što ove muffine možete ponijeti sa sobom gdje god idete i razveseliti one koje volite zalogajima koji se tope u ustima. Potrebno je samo nekoliko osnovnih sastojaka, kalup za muffine i maštovitost.

https://www.instagram.com/p/BMdmil-jxj4/?utm_source=ig_embed

HIBRIDNI KOLAČIĆI SU OSVOJILI SLADOKUSCE
Hibridni kolačići potpuno su osvojili sladokusce. Doughnut muffins, cupcake muffins, pite taquitos, waffle tortice, samo su neke kombinacije omiljenih deserata spojenih u jedan, a sada je vrijeme da probamo i kombinaciju palačinke i muffina. Oni nam vrlo lako mogu postati omiljeni doručak ili snack.

https://www.instagram.com/p/BfINj5CBTbi/?utm_source=ig_embed

RECEPT ZA MUFFIN PALAČINKE
-šoljicaa bijelog brašna
-2 žlice šećera
-1 žličica praška za pecivo
-1/4 žličice sode bikarbone
-1 šoljica mlijeka
-1 žlica soka od limuna
-1 jaje
-2 žlice ulja
-1 žličica ekstrakta od vanilije ili 1 vanilin šećer

https://www.instagram.com/p/Bjy5PD2nfgp/?utm_source=ig_embed

Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu bez grudica. Sipajte smjesu u kalupe za muffine i u svaki kalup možete ubaciti neko punjenje koje volite. Od šumskog voća, čokolade do kokosa, sve je dozvoljeno. Pecite dvadesetak minuta na 180 stupnjeva.

Journal.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba