Kratka kosa opet dominira

Deset ikoničnih kratkih frizura poznatih dama koje su definisale modne trendove

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram
Kratka kosa doživljava veliki povratak u modi, pogotovo tokom ljetnih mjeseci kada visoke temperature potiču potrebu za praktičnim i jednostavnim frizurama. Osim što je izvrsna opcija za tople dane, kratka frizura može značajno smanjiti vrijeme potrebno za njegu i stilizovanje, što je idealno za sve koji žive brzim tempom života.

Ako razmišljate o drastičnom skraćivanju kose, inspiracija može doći iz svijeta poznatih žena koje su hrabro prihvatile kratku frizuru i ostavile trajan utisak. Evo deset ikoničnih primjera kratkih frizura koje su definirale modne trendove i inspirisale žene širom svijeta.

Charlize Theron

Južnoafrička glumica nije strana promjenama izgleda, a njezin pixie cut postao je simbol snage i odlučnosti, posebno dok je glumila Imperatoricu Furiosu u filmu "Pobješnjeli Max: Divlja cesta".

Miley Cyrus

Miley je svojom irokezom s kratkim ili gotovo obrijanim stranama i dužim vrhom stvorila dramatičan kontrast koji je odražavao njenu transformaciju i modnu evoluciju.

Katy Perry

Katy je svojim raznim bojama pixie frizure, uključujući pastelne tonove poput roze i plave, dodala sloj zabavnosti i ekscentričnosti svom izgledu.

Anne Hathaway

Za ulogu Fantine u filmu "Jadnici", Anne je ošišala kosu, što je simbolizovalo njezinu predanost ulozi i postalo ikonično u filmskoj industriji.

Zendaya

Zendaya je svojim modernim pixie cutom s kratkim stranama i dužim vrhom pokazala kako kratka kosa može biti izrazito elegantna i moderna.

Kristen Stewart

Kristen je eksperimentisala s raznim kratkim frizurama i bojama kose, pri čemu je platinasto plava boja posebno isticala njenu ličnost i modni stil.

Jennifer Lawrence

Nakon godina s dugom plavom kosom, Jennifer je hrabro skratila kosu u pixie frizuru, pokazujući da i kratka kosa može biti iznimno privlačna i svestrana.

Halle Berry

Halle je neprikosnovena pixie kraljica koja je svojom kratkom kosom inspirisala mnoge žene širom svijeta, dokazavši da kratka frizura može biti izuzetno ženstvena i elegantna.

Rihanna

Rihanna je svojom medeno plavom, kratkom, kovrdžavom kosom pokazala svoju prirodnu ljepotu i jednostavnost, dok je i dalje ostala ikonična figura u svijetu mode.

Emma Watson

Emma je svojom pixie frizurom pokazala kako kratka kosa može biti sofisticirana i elegantna, dodajući svojim lookovima dozu mladenačke energije i samopouzdanja.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba