Presladak tend

Oversized gumice za kosu: Hit aksesoar za ljeto

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram
Velike gumice za kosu su apsolutni hit ovog ljeta kada je riječ o modnim dodacima. Već neko vrijeme primjećujemo kako influenseri na društvenim mrežama koriste ovaj praktičan, ali istovremeno šarmantan aksesoar koji može biti ključan za stvaranje zanimljivog i veselog outfita.

Oversized gumice za kosu, poznate kao scrunchies, dominiraju scenom trendova. Ova sezona posebno ističe naglasak na njihovoj veličini i upadljivosti, što nije iznenađujuće s obzirom na trendove koji promovišu prekomjerne dimenzije u modi. Baš kao što su prethodno ove godine farmerke, sakoi i suknje naglašavali svoju veličinu i siluetu, tako i gumice za kosu prate istu filozofiju.

Tokom vrućih ljetnih dana, najudobnije je kosu držati u složenoj punđi ili visokom repu. Ove frizure su praktične i osvježavajuće, idealne za svakodnevno nošenje. Kada je reč o stilizovanju, inspiraciju možemo pronaći u omiljenim influenserima poput Kezie Cook, čiji estetski izbori često naglašavaju cottagecore stil. To podrazumeva odabir odevnih komada sa gingham printom, prugama ili cvetnim uzorcima, što se savršeno uklapa i uz velike gumice za kosu.

Za ljubitelje minimalizma, mala crna ili bela haljina može poslužiti kao odlična baza za istaknuti oversized aksesoar poput gumice za kosu. Na taj način, jednostavna odjevna kombinacija dobija novu dimenziju i postaje moderna i efektna za ljetne dane.

Velike gumice za kosu su definitivno trend koji obećava da će ostati dugo aktuelan. Njihova praktičnost, udobnost i mogućnost da istovremeno doprinesu cjelokupnom izgledu čine ih omiljenim izborom za sve koji žele dodati malo boje i živosti svom stilu tokom ljetnih mjeseci.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba