za mlađi izgled

Za dame u zrelijim godinama: Savjeti za šminkanje

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Želite li izgledati mlađe i uz pomoć dobrog make-upa oduzeti nekoliko godina svom licu? Donosimo vam nekoliko savjeta za šminkanje uz koje to možete i postići.

Budući da se naša koža mijenja kako starimo, prije svega, treba da prilagodimo svoje rutine njege kože kako bismo odgovorili na naše nove potrebe i brige. Dobra priprema kože naročito je važna za dame u zrelijim godinama, i navečer i ujutro, prije nanošenja šminke. Uložite u hidratantnu kremu koja učvršćuje i podiže kožu. Naprimjer, masna hidratantna krema poništit će željeni mat izgled, prenosi azra.ba

Odaberite pravu podlogu

Možda se čini očiglednim, ali prava nijansa podloge osigurat će prirodan izgled šminke. Kada birate podlogu, odaberite nijansu koja će ugrijati ton vaše kože u odnosu na onu koja čini da izgleda hladno. Ključno je da nije previše masna niti previše suha.

Koristite korektor

Ako želite prikriti staračke pjege, pjege od sunca ili melazmu, korektor je vaš najbolji izbor, jer nanošenje pudera na takvu kožu može samo pogoršati stanje. Uzmite korektor u krem bazi koji pruža potpuno prekrivanje i iste je nijanse kao vaša podloga. Nanesite podlogu, a zatim pređite preko svih mrlja korektorom pomoću malog kista. Utapkavanje područja pruža veću pokrivenost u odnosu na razmazivanje. I svakako pomiješajte korektor s puderom.

Oprezno sa shimmerom

Nikad niste prestari da nosite shimmer na očima, ali obratite pažnju na formulu. Preporučljivo je korištenje kremaste sjene umjesto pudera, koji može postati kredast na suhoj koži i naglasiti sve nesavršenosti. Nanesite nekoliko slojeva maskare za trenutno podizanje očiju.

Nanesite olovku na usne

Ocrtavanje usana olovkom kako se ruž ne bi pokvario nije najbolje rješenje, međutim, potpuno premazivanje usana olovkom može produžiti vijek trajanja boje na usnama. Koristite kremastu olovku koja se neće osušiti na usnama. Iscrtajte usne tačno uz rub ili čak malo izvan te crte, kako biste dobili efekt punijih usana. Neutralna olovka ili ona koja odgovara boji vaših usana savršene su opcije za lijep izgled vaših usana.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba