Grad u susjedstvu

Rovinj je grad koji plijeni svojom ljepotom

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram
Sa dolaskom proljeća i toplijih dana, sve više uživamo u vremenu provedenom na otvorenom, ispijajući kafu ili šetajući kroz parkove obasjane sunčevim zrakama. Proljeće također budi našu želju za putovanjima, a u susjedstvu se nalazi grad koji svojim izgledom podsjeća na Cinque Terre.

Posjeta Rovinju u proljeće pruža mnoge pogodnosti. Ovaj prekrasan grad, poznat po svojoj opuštenoj atmosferi, posebno oživljava kada sunce obasja njegove šarene ulice, a kristalno čisto more mami na kupanje.

Bilo da se penjete uskim uličicama prema crkvi sv. Eufemije ili šetate uz lučicu s brodovima, Rovinj jednostavno odiše dušom. Istrijani su poznati po  maslinovom ulju i mirisu tartufa, pa je posjeta Rovinju savršen za istinske gurmane. Prednost Istre je što se automobilom lako možete uputiti i razgledati obližnje obalne gradove poput Pule, Poreča, Novigrada i Umaga.

Također, svoj gastronomski doživljaj možete obogatiti izletima u unutrašnjost Istre, gdje se nalaze poznate maslinarije i slikoviti gradići poput Grožnjana, Motovuna i Oprtalja.

Mnogi će se složiti da je najljepše posjetiti Rovinj tik prije početka sezone, kada je već dovoljno toplo da sve oživi - i priroda i ljudi. U proljeće su već otvoreni svi restorani, barovi i kafići, kao i omiljena turistička odredišta, pa nakon razgledavanja možete uživati u pravim istarskim specijalitetima s pogledom na zalazak sunca. Iako prvi turisti već polako pristižu, još uvijek bez velikih gužvi možete razgledati neke od najljepših znamenitosti.

Šetnja ulicama rovinjske historijske jezgre pruža pravi umjetnički doživljaj. Kulturno-historijski spomenici, crkva sv. Eufemije, zavičajni muzej, galerije i ateljeji svojim umjetninama i suvenirima privlače prolaznike. Poseban doživljaj je i posjeta ekomuzeju Kuća o batani, posvećenom tradicionalnoj drvenoj brodici ravnog dna, koja je zbog svog doprinosa očuvanju tradicije uvrštena u UNESCO-ov Registar najboljih praksi očuvanja nematerijalne kulturne baštine svijeta.

Proljeće u Rovinju idealno je vrijeme i za ronjenje, ali i za boravak u park-šumi Zlatni rt, gdje možete uživati u raznim aktivnostima poput bicikliranja, trčanja, šetnji u prirodi i slobodnog penjanja.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba