Žene.ba
gastro favorit

15 minuta do savršenstva: Sočna biftek pasta koju morate večeras probati!

Autor: Žene.ba
15 minuta do savršenstva: Sočna biftek pasta koju morate večeras probati!
Foto: Pexels
Ponekad jednostavnost donosi najbolje rezultate. Zamislite tanjir domaće paste, sočan biftek, svježe povrće i aromatične začine – sve to na vašem stolu za samo 15 minuta. 

Ovaj obrok je prava kombinacija brzine i kvaliteta, a istovremeno zadovoljava i najzahtjevnije nepce. S minimalnim naporom i maksimalnim rezultatom, biftek pasta s povrćem postaje obrok kojem ćete se često vraćati.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g domaće taljatele
  • 400 g bifteka
  • 400 g paradajza (isjeckan tehnikom konkase)
  • 40 g svježeg začinskog bilja (mladi luk, peršun, timijan)
  • 0,8 dcl maslinovog ulja
  • 400 g Grana Padano sira
  • 4 g bibera

Priprema:

1. Paradajz isjeckajte tehnikom konkase, a biftek narežite na tanke režnjeve.
2. U hladnu zepter tepsiju stavite biftek, dodajte paradajz i povrće.
3. Dodajte svježe pripremljenu taljatelu, pokrijte i kuhajte na srednjoj temperaturi 2 minute, zatim smanjite na 90°C i kuhajte još 10 minuta.
4. Kad je tjestenina gotova, isključite izvor topline, dodajte maslinovo ulje i svježe začinsko bilje, te sve lagano promiješajte.
5. Poslužite uz Grana Padano sir i po želji pospite s malo bibera.

Za samo 15 minuta, uživajte u zdravom i ukusnom obroku.

Dobar tek!

© Copyright 2005. - 2025. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba