15 minuta do savršenstva: Sočna biftek pasta koju morate večeras probati!

Ovaj obrok je prava kombinacija brzine i kvaliteta, a istovremeno zadovoljava i najzahtjevnije nepce. S minimalnim naporom i maksimalnim rezultatom, biftek pasta s povrćem postaje obrok kojem ćete se često vraćati.
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g domaće taljatele
- 400 g bifteka
- 400 g paradajza (isjeckan tehnikom konkase)
- 40 g svježeg začinskog bilja (mladi luk, peršun, timijan)
- 0,8 dcl maslinovog ulja
- 400 g Grana Padano sira
- 4 g bibera
Priprema:
1. Paradajz isjeckajte tehnikom konkase, a biftek narežite na tanke režnjeve.
2. U hladnu zepter tepsiju stavite biftek, dodajte paradajz i povrće.
3. Dodajte svježe pripremljenu taljatelu, pokrijte i kuhajte na srednjoj temperaturi 2 minute, zatim smanjite na 90°C i kuhajte još 10 minuta.
4. Kad je tjestenina gotova, isključite izvor topline, dodajte maslinovo ulje i svježe začinsko bilje, te sve lagano promiješajte.
5. Poslužite uz Grana Padano sir i po želji pospite s malo bibera.
Za samo 15 minuta, uživajte u zdravom i ukusnom obroku.
Dobar tek!