Bananaccino, kako mu ime sugeriše, kombinuje pasiranu bananu s kafom. Za one koji inače ne dodaju ništa u svoju kafu, postavlja se pitanje motivacije za spajanje ova dva sastojka. No, isto tako se može postaviti i protupitanje: zašto ne? Ljeti, ledena kava je omiljena, a kombinacija kafe i banane daje bananaccinu iznenađujuću kremastu teksturu i ukus. Umjesto umjetnih sladila, zamrznuta banana pruža prirodnu slatkoću koja savršeno balansira gorčinu kafe.
Sastojci
• 1 zrela zamrznuta banana
• 1 šoljica kokosovog ili zobenog mlijeka
• 1-2 čaše espressa
• smrvljeni led ili kockice leda
• po želji: malo sirupa od kokosovog cvijeta ili sirupa od agave
@jackieli852 no cap this is delicious ty @elliegervais ♬ original sound - jackieli852
Priprema
1. Stavite zamrznutu bananu i kokosovo ili zobeno mlijeko u blender i miksajte dok ne postane glatko.
2. Skuhajte espresso kafu.
3. Dodajte led i espresso u blender i opet sve izmiksajte.
4. Gotovu smjesu ulijte u čašu po izboru.
5. I to je to: imate savršeni bananaccino!
Savjet: možete napraviti varijantu bananaccina jednostavnim ulijevanjem mješavine banane i mlijeka u svoj espresso, poput cappuccina, umjesto da ga pomiješte s ledom.