Sastojci
Za podlogu
- 300 g mljevenog keksa
- 120 g maslaca
- 30 g šećera
- Prstohvat soli
Za kremu
- 200 g krem sira
- 200 g kiselog vrhnja
- 100 g šećera
- 300 ml vrhnja za šlag + 100 ml vrhnja za šlag
- 1 vrećica želatina
Preljev
- 200 g šumskog voća
- 40 g šećera
- 1 kašika vode
Priprema
Vatrostalnu posudu ili tepsiju obložite papirom za pečenje.
Pripremite preljev kako bi se mogao hladiti dok pripremate ostalo.
Voće pomiješajte sa šećerom i vodom pa kuhajte na laganoj vatri sve dok ne dobijete sirupastu smjesu. Ostavite da se ohladi.
Želatin potopite u vodi i pustite da nabubri.
Mljeveni keks pomiješajte sa šećerom, prstohvatom soli, dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Stavite u tepsiju i dobro utisnite. Ostavite da se hladi dok pripremate kremu.
100 ml vrhnja za šlag zagrijte do vrenja, ugasite vatru pa dodajte želatin i miješajte dok se ne otopi. 300 ml vrhnja izmiksajte u šlag.
U drugoj posudi miksajte sir, kiselo vrhnje i šećer pa dodajte vrhnje u kojemu je otopljen želatin.
Istresite na podlogu od keksa i poravnajte.
Rasporedite preljev preko kreme pa šarajte čačkalicom po cijeloj površini kolača.
Hladite najmanje tri sata.