samo za prave gurmane

Da li ste probali pohovanu pastrmku s orasima?

Autor: Žene.ba
Foto: Pexels
Ako volite ribu, a želite nešto novo i drugačije, ovaj recept je pravi izbor. 

Pohovana pastrmka s orasima spaja hrskavu koricu, sočno meso i laganu orašastu aromu.

Priprema je brza i jednostavna, a ukus vrijedi svakog truda.

Sastojci:

  • 5 pastrmki srednje veličine
  • Sok od 1 limuna
  • So
  • Bijeli biber
  • 100 g mljevenih oraha
  • 100 g kukuruznog brašna
  • Ulje za prženje

Priprema:

Očistite i operite pastrmke. Prelijte ih limunovim sokom izvana i iznutra, pa ostavite da odstoje 10–15 minuta.

Pomiješajte mljevene orahe i kukuruzno brašno.

Ribe posušite kuhinjskim papirom, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u pripremljenu smjesu.

U većem tiganju zagrijte ulje (2–3 prsta dubine), pa pržite ribe na umjerenoj vatri s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Pržene pastrmke izvadite na papir da upije višak masnoće.

Prijedlog za serviranje

Odlično ide uz krompir kuhan na krupne kocke i blago začinjen bareni špinat. Pohovana pastrmka s orasima je odlična ideja kada želite nešto brzo, fino i malo drugačije.

© Copyright 2005. - 2025. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba