Ponekad se dogodi da ostanemo bez inspiracije ili vremena za pripremu ručka, a glad neumoljivo kuca na vrata. U takvim trenucima, važno je imati na umu jednostavne i brze recepte koji će nas zadovoljiti, a istovremeno biti ukusni i nutritivno bogati.
Zamislite divan obrok tjestenine obavijen bogatim umakom od sočnog cherry paradajza, svježeg špinata i kremaste mozzarelle. Ova jednostavna, ali iznimno ukusna kombinacija sastojaka čini idealan obrok za svaku priliku. Priprema se brzo i jednostavno, pa će čak i oni s manje iskustva u kuhinji lako savladati recept.
Sastojci
- 400 g tjestenine
- 150 g mozzarelle
- šaka špinata
- 12 komada cherry paradajza
- 2 češnja bijelog luka
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- so, biber
Priprema
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Paradjaz operite i prerežite na pola. Bijlei luk ogulite i narežite. U tavi na malo ulja lagano zažutite bijeli luk, dodajte paradjaz i listove špinata. Začinite solju i biberom te pirjajte nekoliko minuta. Tjesteninu poslužite sa sadržajem tave.