Sastojci
- 2 kriške hljeba (idealno sourdough)
- Kašičica putera ili maslinovog ulja (po izboru)
- 2 kašike konzerviranog paradajza
- 25 grama mocarela sira
- Pola paradajza
- Sok od limuna
- Ulje od tartufa
- Prstohvat origana i čilija
- Kašika (ili po želji) rendanog parmezana
Priprema
Isjecite paradajz na kolutove i prelijte ih maslinovim uljem, sokom od limuna, origano, soli i biberom. Ostavite paradajz da se marinira i upije ukuse.
Na obje strane hljeba nanesite ulje od tartufa, a zatim i puter ili maslinovo ulje.
Istostirajte hleb na tavidok ne postane hrskav i zlatno smeđi, zatim ga ostavite sa strane.
Isjecite mocarelu ili buratu (ili oba) na tanke komade i stavite ih na pripremljeni tost.
Stavite hljeb u rernu da se sir istopi (oko 6-8 minuta na 200 stepeni Celzijusa).
Zagrijte konzervirani paradajz u šerpi dok ne postane topao.
Kada se sir na hljebu istopi, izvadite tost iz rerne i prelijte ga pripremljenim paradajz sosom.
Na vrh dodajte marinirane kolutove paradajza.
Pospite rendanim parmezanom i vratite tost u rernu na još 1-2 minuta, dok se parmezan ne otopi i blago zapeče.
I to je to! Vaš pizza tost prema receptu Hailey Bieber je spreman. Brz, ukusan i jednostavan, savršen je za brze obroke ili kao ukusna užina.