Kinder Bueno u čaši predstavlja brz, jednostavan i izuzetno ukusan desert koji možete pripremiti za samo nekoliko minuta. Idealan je kada vam neočekivani gosti navrate ili jednostavno žudite za nečim slatkim u trenutku.
Sastojci
- 70 g + 350 g slatkog vrhnja
- 90 g mliječne čokolade
- 200 g namaza od lješnjaka
- 120 g mascarpone sira
- 20 g šećera u prahu
- usitnjeni prženi lješnjaci
Priprema
Zagrijte slatko vrhnje (70 g) dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ohladite. Umutite 250 g slatkog vrhnja, a ostatak pomiješajte s mascarpone sirom, namazom i šećerom. Uz pomoć lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u kremu. Ohlađenu čokoladu podijelite u čaše i napunite kremom. Možete redati po želji. Stavite u frižider da se dobro ohladi, a zatim pospite lješnjacima i ukrasite po želji.