desert
Domaći recept
Rustikalni jesenji kuglof s jabukama, bademima i čokoladom
Slatki okusi djetinjstva
Slatko od oguljenih šljiva – tradicionalni recept koji oduševljava
Brzo, hrskavo i toplo
Desert gotov za 10 minuta: Karamelizirane banane iz friteze oduševljavaju!
slatka magija
Tiramisu cheesecake: Savršeni desert bez pečenja
jednostavan recept
Ukusna torta od hurmi – desert koji oduševljava svakog gosta
Ovaj desert je jednostavan za pripremu, a spoj badema, vanilije i narandže daje mu posebnu aromu koja osvaja na prvi zalogaj.
Sastojci koji su vam potrebni:
300 g svježih hurmi (oguljenih i sitno sjeckanih)
150 g oguljenih badema (zdr...
lagani desert
Hladni žele od breskve i jagode – osvježavajuća ljetna poslastica
Lagan, voćan i jednostavan za pripremu, ovaj desert nije klasičan kolač, ali svojim izgledom i okusom lako može zasjeniti i najfinije torte.
Sočne breskve i mirisne jagode
Breskve daju nježnu, baršunastu notu, dok jagode unose svježinu i...
recept
Neodoljivo čokoladna, lagana i kremasta torta za sve prilike
Ova torta s čokoladnim mrvicama donosi savršenu kombinaciju mekanog biskvita, čokoladne kreme i pjenaste slatke pavlake. Idealna je za rođendane, vikend druženja ili kad jednostavno želite ugoditi nepcu.
Sastojci
Biskvit
100 g gorke čo...
Pripremite s nama
Desert koji voli svako voće – gotov za manje od 30 minuta!
Savršen za ljetne dane, kada želite nešto slatko, ali lagano i voćno.
Tijesto je mekano i nježno, višnje dodaju osvježavajuću kiselkastu notu, a uz malo šećera u prahu i kuglicu sladoleda, imate desert koji će svi pamtiti.
Sastojci (za...
Slojeviti užitak
Jabuka punjena suhim voćem i hrskavim orasima
U ovom receptu, spaja se rustični šarm tradicije sa zdravim, modernim pristupom bez rafinisanog šećera, ali bogat teksturama i ukusima.
Sastojci:
4 crvene jabuke (manje do srednje veličine, slatko-kiselkaste)
Šaka suhog grožđa i brusni...
Desert ljeta
Najkremastiji domaći sladoled od breskvi koji ćete ikad probati
Domaći sladoled od breskvi je najbolji način da iskoristite sezonsko voće - prava je posveta djetinjstvu i jednostavnim užicima ljeta. Kremasta tekstura, bogat okus i lagani miris vanilije i breskvi čine ga desertom kojem se vraćate svakog...
Savršenstvo iz rerne
Lagani desert za tople ljetne večeri: Babka s karamelom od hurmi
Umjesto gustih krema, koristimo karamelu od svježih hurmi – prirodni zaslađivač s kiselim, voćnim notama, koji savršeno balansira puterasto tijesto. Ovo je savršen desert za ljetne večere na terasi, a možete ga servirati uz kuglicu sladoled...
S puno okusa
Kremasti limun cheesecake koji se ne peče – i ne zaboravite bademe!
Inspirisan veganskom verzijom s Instagram profila @addictedtodates, može se prilagoditi i klasičnim sastojcima. Dodate li mljevene bademe u koru, okus postaje još bogatiji, a tekstura savršeno orašasta.
Priprema se u kalupu za hljeb i reže...
Slobodno kopirajte recept
Danas pravimo flan: Savršen spoj karamele, vanilije i svježih jagoda!
Ovaj kremasti karamel puding, s finom, glatkom teksturom i bogatim okusom vanilije, osvaja nepca širom svijeta. Flan je pravi test preciznosti i ljubavi prema detaljima u kuhinji. Svaki sloj, od slatkog karamelizovanog sloja do svilene krem...
Ljetna poslastica
Panna Cotta: Slatki italijanski klasik s osvježavajućim voćnim prelivom
Porijeklom iz regije Pijemont u sjevernoj Italiji, ovaj kremasti desert priprema se od slatke pavlake, šećera, vanilije i želatine, a danas je popularan zbog svoje svestranosti i mogućnosti prilagođavanja sezonskom voću i inovativnim okusim...
stiže osvježenje
Domaći sladoled od banane: Brz, kremast i bez imalo šećera
Sastojci (za 2 porcije)
2 zrele banane (zamrznute)
1 kašika putera od kikirikija ili badema (opciono za dodatnu kremoznost)
1 kašika ekstrakta vanile
Priprema
1. Oljuštene i isječene banane zamrznite minimum 2 sata. Ubacite ih...
Ledena simfonija okusa
Sfera di Pistacchio: Kremasti pistacio grli aromatičnu, hladnu vaniliju
Svaka komponenta pažljivo je dizajnirana da istakne različite teksture i arome — od hrskavih prženih pistacija do nota bijele čokolade, završno začinjeno malim omjerom morske soli koja naglašava punoću okusa.
Sastojci
Pistacio mousse:...
Slojevi okusa
Mascarpone, espresso i dašak marsale: Tiramisu sladoled za istinske sladokusce
Predstavljamo recept oblikovan za tople večeri, ali i za sve one trenutke kada vam treba instant pasoš u italijansku slastičarsku nirvanu.
Sastojci
Piškote natopljene espressom
400 g piškota
3 šoljice svježe kuhanog espressa
150 g b...