recept

Izgledaju kao pravi, a još su slasniji: Brzi recept za fine kesten-kekse

Autor: Žene.ba
FOTO: Instagram
Sezonske kolače najviše volimo, a jesen je pravo vrijeme za uživanje u kestenu.

Ova zdrava i tako ukusna namirnica obožavana je bez obzira na pripremu, a mi vas u nastavku donosimo recept za kolačiće kakve još niste probali, piše zadovoljna.hr.

Kesten keksi – sastojci:
125 g maslaca
120 g šećera u prahu
250 g kesten pirea
320 g lješnjaka ili oraha

Za glazuru:

150 g tamne čokolade
3 žlice ulja

Kesten keksi – priprema:

Miksati šećer i maslac, zatim dodati kesten pire i orahe ili lješnjake pa zamijesiti tijesto.
Tijesto staviti u zamrzivač na sat vremena.
Praviti oblik kestena tako na sredini napravite udubinu pa oblikujete keks nalik kestenu.
Kekse stavite u zamrzivač na sat vremena.
Za to vrijeme otopite čokoladu i umočite kekse.
Kratko ohladite i uživajte.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba