Sezonske kolače najviše volimo, a jesen je pravo vrijeme za uživanje u kestenu.
Ova zdrava i tako ukusna namirnica obožavana je bez obzira na pripremu, a mi vas u nastavku donosimo recept za kolačiće kakve još niste probali, piše zadovoljna.hr.
Kesten keksi – sastojci:
125 g maslaca
120 g šećera u prahu
250 g kesten pirea
320 g lješnjaka ili oraha
Za glazuru:
150 g tamne čokolade
3 žlice ulja
Kesten keksi – priprema:
Miksati šećer i maslac, zatim dodati kesten pire i orahe ili lješnjake pa zamijesiti tijesto.
Tijesto staviti u zamrzivač na sat vremena.
Praviti oblik kestena tako na sredini napravite udubinu pa oblikujete keks nalik kestenu.
Kekse stavite u zamrzivač na sat vremena.
Za to vrijeme otopite čokoladu i umočite kekse.
Kratko ohladite i uživajte.