Bogata, kremasta i ukusna kombinacija avokada i tjestenine čini ovaj recept laganim i jednostavnim obrokom. Osim zdravstvenih benefita koje posjeduju namirnice ovog recepta, ovo jelo je izuzetno ukusno, te će se možda i svrstati među vaša omiljena.
Avokado, bogat zdravim masnoćama i antioksidansima, osiguraće vašem tijelu zaštitu od starenja, stresa, podstaknuti brže sagorijevanje kalorija i ujedno vas zdravo zasititi.
Bezglutenska tjestenina izbor je za sve gurmane jer predstavlja brzo rješenje za zasitan obrok. U pratnji sa aromatičnim biljem i neizostavnim, kvalitetnim maslinovim uljem, ova nesvakidašnja tjestenina sigurno će mnogima postati drago jelo na jelovnicima i obrok za užitak.
Sastojci:
- 1 pakovanje tjestenine
- 2 avokada, oguljena, prepolovljena i očišćena
- 25 g svježih listova bosiljka
- 2 čena bijelog luka
- 2 kašike svježe cijeđenog limunovog soka
- Prstohvat soli i bibera
- 80 ml maslinovog ulja
- 150 g šeri paradajza, prepolovljenih
- 90 g zrna kukuruza
Priprema:
- U velikoj šerpi prokuhajte i posolite vodu, ubacite tjesteninu te procijedite kad bude kuhana i stavite u veću zdjelu.
- Avokado, bosiljak, bijeli luk i limunov sok stavite u blender i napravite sos. Po potrebi posolite i pobiberite. Zatim ubacite maslinovo ulje, blendajte na sporijoj brzini te ostavite sa strane, piše Zdravija.com.
- U velikoj zdjeli sa špagetama miješajte avokado sos, šeri paradajz i kukuruz.
- Servirajte i uživajte! Prijatno!