Slatki klasik

Munchmallow kolač – mek, čokoladan i neodoljiv

Autor: Žene.ba
Foto: Pinterest
Ako volite kombinaciju pjenaste kreme i čokoladne glazure, ovaj kolač je pun pogodak!

Sastojci:

Za koru:

  • 7 žumanaca
  • 9 kašika šećera
  • 9 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 kašika mlijeka
  • 10 kašika ulja

Za kremu:

  • 7 bjelanaca
  • 12 kašika šećera
  • 5 kašika kakaa

Za glazuru:

  • 100 g margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 10 kašika vode

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno s praškom za pecivo, mlijeko i ulje. Smjesu izlijte u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju. Pecite na 200°C oko 20–25 minuta.
Umutite bjelanca sa šećerom i kakaom. Kremu nanesite na pečenu koru i vratite u rernu na 150°C još 10–15 minuta.

Za glazuru otopite čokoladu, margarin i vodu. Prelijte preko ohlađenog kolača.

© Copyright 2005. - 2025. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba