recept

Napravite kadaif po originalnom receptu

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Kadaif po originalnom receptu napravit ćete za veoma kratko vrijeme i bez imalo muke.

Ukoliko ste se zasitili Dubai čokolade, povratak tradiciji uvijek je poželjan.

Kadaif po originalnom receptu napravit ćete za veoma kratko vrijeme i bez imalo muke.

Sastojci:

400 g rezanaca za kadaif

125 g putera

150 g oraha

800 ml vode

700 g šećera

2 kesice vanilin šećera

sok od pola limuna

Priprema:

Tepsiju premažite trećinom pripremljenog putera, pa rasporedite rezance i preko njih stavite preostali puter isjeckan na listiće. Uključite rernu na 150 stepeni i pecite kadaif dok ne porumeni.

Dok se kadaif peče, skuhajte preliv. U posudu sipajte vodu, šećer, vanilin šećer i sok od polovine limuna, pa kad agda provri, kuhajte je još 15 minuta i potom posudu skinite sa ringle.

Isjeckajte orahe, rasporedite ih preko ispečenih rezanaca, pa nježno rastresite rezance u tepsiji.

Dobar kadaif podrazumijeva da svi rezanci budu obavijeni puterom. Potom preko kadaifa sipajte pripremljenu agdu i ostavite da poslastica odstoji najmanje 12 sati.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba