recept

Napravite savršenu paštetu od tunjevine

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Odlična ideja za doručak ukoliko vam je tunjevina iz konzerve pomalo suha i dosadna.

Dobra vijest je da možete veoma lako da je "pretvorite" u ukusnu paštetu za manje od 15 minuta, a sve što vam treba su sastojci koji se nalaze ispod i aparat za sjeckanje hrane.

Ali ne brinite, sve što može da isjeckate u aparatu, možete i rukom, tehnologija je tu samo da ubrza proces.

Sastojci:

200 g konzerve tunjevine - ocjeđene težine 150 g
60 g  krem sira
½ kašike svježeg kopra
2 mlada luka 
1 kašika maslinovog ulja 
1 kašika soka od limuna
½ limunove korice - sitno narendane
½ kašičice tabasko sosa (opciono)
½ kašičice soli
½ kašičice mlevenog crnog bibera

Priprema:

Ocijedite tunjevinu i umutite u mašini za sjeckanje hranu dok ne postane veoma sitna.

Prebacite tunjevinu u činiju za mješanje i dodajte sve ostale isitnjene sastojke.

Dobro miješajte rukom dok se sve ne sjedini.

Poslužite uz hrskavi hljeb ili krekere. Višak možete da stavite u teglu i čuvate u frižideru, prenosi Telegraf.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba