U svijetu kulinarske umjetnosti, kuhar Harry Cooper stekao je veliku popularnost zahvaljujući svojoj strastvenoj predanosti kuhanju i dijeljenju savjeta sa publikom. Svakodnevno oduševljava svoje pratitelje sa raznovrsnim receptima i zanimljivim trikovima za kuhanje.
Topa, tradicionalno jelo s bogatom aromom i ukusom, postalo je neizostavan dio obroka tokom ramazana. Kuhar Harry Cooper je na svom Instagram profilu objavio jednostavan video i recept za pirpremu ovog ukusnog jela, a u nastavku ga i pogledajte.
Sastojci
- 50g putera
- 2 velike kašike pavlake
- 3 velike kašike mladog sira
- 2 velike kašike kajmaka
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 50g dimljenog sira
Priprema
Istopiti puter te dodati pavlaku, izmiješati i nakon minut do dva dodati mladi sir i kajmak. Dobro izmiješati i kuhati na srednje visokoj temperaturi 4-5 minuta. Posoliti i dodati umućeno jaje, izmiješati i na kraju dodati rendani dimljeni sir. Promiješati dok se sir ne istopi i servirati uz tople somune