hrana
Idealna destinacija
Ovo je najbezbrižniji evropski grad za putovanje s djecom
Lagano pakiranje
Šta ponijeti na piknik? Spisak za bezbrižan dan u prirodi
Pametna zamjena
Jednostavne zamjene hrane koje tope kilograme same od sebe
Gotova za 15 minuta
Najlakši recept za Shakshuku koji uspijeva svaki put
U njenoj srži je savršeni kontrast — baršunasti umak i nježno poširana jaja. Idealna za doručak, ručak ili laganu večeru.
Sastojci (za 2 osobe):
4 svježa jaja
1 veći crveni luk, sitno sjeckan
1 crvena paprika, narezana na trakice
3 č...
Otkriće za štedljive putnike
Grad koji rijetko vidite na listama, a smještaj je gotovo besplatan
Šetajući ulicama Nantesa, osjetit ćete njegovu jedinstvenu atmosferu — gotovo kao da grad šapuće svoje priče između redova modernih galerija, starih brodogradilišta i zelenih parkova.
Ovdje je industrijska prošlost isprepletena s umjetnošć...
Video
Hajrudin Šišić donosi kremasti Magnolia puding: Lagani ljetni desert s potpisom bh. influensera
Njegov Magnolia ljetni puding savršena je interpretacija laganog, osvježavajućeg i kremastog desertnog užitka koji će osvojiti sve sladokusce.
Tajna leži u spoju jednostavnih sastojaka i neodoljivih tekstura
Ovaj puding je igra tekstura i...
Za gurmanske užitke
Top tri grada u Europi s najjeftinijom hranom u restoranima
Budimpešta, Mađarska
Glavni grad Mađarske oduševljava s pristupačnom hranom. Klasični gulaš ovdje košta oko 10 konvertibilnih maraka (KM), dok langoš, popularna ulična poslastica, stoji oko 3 KM. Kafu uz šetnju gradom platit ćete oko 4 KM....
Pripremite s nama!
Svaki zalogaj je priča: Temaki - sklad sočnog lososa, riže i hrskavih slojeva
To je sushi koji se jede rukama, bez imalo formala, savršena kombinacija slobode i tradicionalnih okusa. Zamislite tanke listove tamnozelenih nori algi u koje se s ljubavlju umotava hrskava, blago ljepljiva riža, a zatim se unutar njih skri...
Imamo recept!
Zlatna kora, srce od sirupa: Basbousa - sočni kolač od griza s bademima
Basbousa – griz torta natopljena cvjetnim sirupom. Basbousa je koncentrat sjevernoafričkog užitka: sočna struktura griza, bogato natopljena sirupom od ružine vodice i limuna, s notom kokosa i badema.
Sastojci (za pleh 20x30 cm)
Za tijesto...
Italijanski desert
Kad se vanilija istopi u espressu – rađa se affogato
Tako nastaje affogato: desertna elegancija u svom najjednostavnijem obliku. Kugla sladoleda od vanilije, mirisna i kremasta, pod naletom svježe pripremljenog espressa počinje da se topi, stvarajući čaroliju između toplog i hladnog, gorkog i...
Slojevi okusa
Samo za gurmane: Chili con carne - teletina u vatrenom zagrljaju začina
Tradicionalno jelo, obogaćeno sočnim komadima teletine, dobiva profinjen, ali neodoljivo intenzivan karakter. Spoj čilija, dimljenih paprika i slatkog paradajza stvara aromatičnu simfoniju koja će osvojiti i najzahtjevnije gurmane.
Sastojc...
Planirajte na vrijeme
Gdje putovati u junu? Top 3 svjetske destinacije po izboru National Geographica
Prema izboru National Geographica, ovo su tri vrhunske destinacije koje su u junu izbjegle sve nepovoljne vremenske ekstreme, a do kojih možete lako stići bez obzira na to gdje se trenutno nalazite u svijetu.
1. Švedska - pod zlatnim svjet...
recept
Teriyaki wok s piletinom: Egzotika na vašem tanjiru za 15 minuta
Pripremite ovo jelo za nekoliko minuta, a užitak je zagarantovan!
Sastojci (za 2 osobe):
300 g pilećih prsa, narezanih na tanke trakice
150 g kupusa, tanko narezanog
100 g mahuna zelenih, očišćenih i prepolovljenih
100 g tikvica, nar...
Mekani zalogaji
Teletina u paprici, orasi i nar: Chiles en nogada - sve što proljeće traži u jelu
Chiles en nogada su gastronomski klasik i jestivi simbol meksičkog identiteta. U zelenoj punjenoj poblano paprici, bijelom orahovom umaku i rubin crvenim zrnima nara spajaju se kultura, historija i duboka tradicija.
Jelo se servira hladno...
Donosimo recept!
Crêpes s jabukama, karamelom i cimetom: Savršena proljetna poslatica
Ovaj recept donosi savršen spoj sočnih jabuka, začinjenog cimeta i bogate karamele u nježnom francuskom crêpesu, koji je idealan za proljetne dane. Brzo i lako pripremljen, ovaj desert možete poslužiti kao topli užitak nakon obroka ili kao...
Raste brzo
Balkon postaje azijska tržnica: Posadite Thai bosiljak koji unosi egzotične okuse u svako jelo
S njegovim intenzivnim mirisima anisa i klinčića, ne čudi što je postao ključni sastojak u azijskoj kuhinji. Međutim, osim što je začin – on je prava biljka za balkon, idealna za ljubitelje autentičnih okusa i mirisa.
Kako ga uzgajati?
Th...