Sastojci:
209 g brašna (na kašiku i poravnato)
1/2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
113 g putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
200 g šećera
1 veliko jaje, na sobnoj temperaturi
2 kašičice ekstrakta vanile
240 ml mlijeka
Za fil:
100 g putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
210 g šećera u prahu
2-3 kašičice slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
Za preliv:
678 g bijele čokolade
zlatni prah i zlatne kuglice za ukrašavanje
Recept za cake popse:
Kako biste napravili kejk popse zagrijte rernu na 177°C. Podmažite tepsiju od 23 cm. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Ostavite na stranu. Mikserom umutite puter i šećer zajedno u velikoj posudi dok ne dobijete krem, oko 2 minuta. Dodajte jaje i ekstrakt vanile i umutite na velikoj brzini dok se ne sjedine.
Dodajte suhe sastojke i mlijeko u posudu sa mokrim sastojcima i miješajte mikserom na maloj brzini dok se ne sjedine. Sipajte i ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu tepsiju. Pecite 30-36 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Ostavite da se kolač potpuno ohladi u plehu postavljenom na rešetku. Napravite glazuru tako što ćete mikserom sa lopaticom da umutite puter na srednjoj brzini dok ne postane kremast, oko 2 minuta. Dodajte šećer, slatku pavlaku i ekstrakt vanile i miješajte na maloj brzini da se sjedine. Povećajte na veliku brzinu i mutite puna 3 minuta.
Ohlađeni patišpanj izmrvite u zdjelu na glazuru. Uključite mikser na malu brzinu i umutite glazuru i mrvice kolača dok se ne sjedine. Uzmite 1 kašiku mješavine i uvaljajte u kuglu. Stavite kuglice na obložen pleh. Ostavite u frižideru 2 sata ili zamrznite 1 sat. Otopite čokoladu na pari. Izvadite samo 2 ili 3 kuglice iz frižidera odjednom. Umočite kraj štapića za lizalicu u premaz, a zatim ubacite u sredinu kuglice.
Umočite kugilcu u glazuru, dok ne bude potpuno pokrivena. Ukrasite zlatnim prahom za kolače i sjajnim kuglicama i redajte ih uspravno na tacnu. Ponovite sa preostalim kuglicama. Premaz će se stegnuti u roku od sat vremena. Uživajte!