recepti

ideja za ručak
Canneloni sa špinatom: Okus Italije u svakom zalogaju
Nutricionista predlaže
Bajram uz crvene tufahije, zdraviju verziju tradicionalnog deserta
Pripremite ih s nama!
Začinite iftar s pikantnim turskim sarmama: Meso, bulgur i bogatstvo okusa!
večeras pravite?
Ne možete odoliti: Čokoladne kocke s orasima u samo nekoliko koraka!
recept
Sočne čokoladne kocke
SASTOJCI:
200 g brašna
2 kašičice sode bikarbone
4 kašike kakaoa
4 kašike mljevenih oraha
250 ml jogurta
100 ml ulja
8 kašika šećera
4 pune kašike džema (po izboru)
Glazura:
100 g margarina
100 g čokolade
3 kašike kakaoa
3 kaši...
Sofra
Lakše podnesite vrućine uz ova lagana jela
Voće i povrće, kojima možemo dodati jogurt ili dresing s maslinovim uljem, čine izvrsne osvježavajuće salate ili hladne supe i variva. Osim toga, evo nekoliko brzih i ljetnih recepata koje možete pripremiti bez dugog boravka u kuhinji
Sala...
Zdrava alternativa
Recept dana: Ukusni, slani palačinci sa povrćem
Sastojci
pet palačinki
crvena paprika
luk, patlidžan
tikvica
bijeli luk
400 g pelata
jedna kašikica timijana
jedna kašikica sjeckanog bosiljka
mozzarella
maslinovo ulje
so
biber
Priprema
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa p...
Oduševit ćete se
Pripremite najbolji gulaš pomoću ovog recepta
Meso isjecite na kockice jednake veličine, a ako imate dovoljno vremena, možete ga i marinirati u sirćetu. U marinadu možete dodati i senf i soja sos, kao i začine poput bijelog luka, majčine dušice, lovora ili ruzmarina. Odlučite li se za...
Zdrava alternativa
Ovaj recept za bezglutenske palačinke je pun pogodak
Ove bezglutenske palačinke su mekane, pahuljaste i ukusne kao i njihove klasične kolege. Osim što su bezglutenske, također su i jednostavne za pripremu, što ih čini idealnim izborom za brz i zadovoljavajući obrok u bilo koje doba dana.
Sas...
Ukusno jelo
Recept dana: Ćufte sa mozzarellom
Sastojci
1 kg mljevenog mesa
230 g naribane mozzarelle
45 g naribanog parmezana
1 jaje
250 g umaka od paradjza
230 g naribane mozzarelle za posip
svježi bosiljak ili peršun za posluživanje
Priprema
Zagrijte rernu na 200°C. U ve...
Jelo za cijelu porodicu
Donosimo recept za finu grčku piletinu
U potrazi za pristupačnim, izdašnim i brzo gotovim obrocima, naišli smo na fantastičan recept - Grčka piletina. Ovo ukusno jelo priprema se brzo, a piletinu, kao jedan od omiljenih izvora proteina, gotovo svi vole, pogotovo kada je obogaćen...
Recepti
Veganski "bang-bang" brokoli
Veganski "bang bang" brokoli je tako dobar, tako lagan i hrskav prilog, da može da bude zamjena i za zasitan obrok tokom posnih dana.
Inspirisan Azijom, pržen do savršenstva, preliven kremastim slatkim i začinjenim sosom - idealan ručak za...
Recepti
Prijedlog za doručak: Posna pizza sa karamelizovanim pečurkama i lukom
Pa čak i ako niste ljubitelj pečuraka. Jer jednom kada se karameilizuju pored luka i bijelog luka, stavljene na savršeno jastučasto tijesto za pizzu sa debelim slojem bijelog sosa posute svježim ruzmarinom, ostaju nezaboravne.
To vam je sa...
TasteAtlas
Tufahija na listi najboljih iftarskih slastica svijeta
Tradicionalni iftarski obroci se uveliko razlikuju širom islamskog svijeta, odražavajući bogatu tapiseriju kultura i kuhinja.
Posebno značajnu ulogu u iftaru imaju deserti, koji pružaju slatki završetak dana posta, piše Taste Atlas.
Među...
Neodoljivi
Ako volite parmezan, isprobajte slane kolačiće od svega 3 sastojka
Ovi slani kolačići od parmezana zahtijevaju minimalnu kulinarsku vještinu, a izraditi ih možete od svega tri osnovna sastojka.
Hrskavi, mirisni i izuzetno lagani za napraviti, kolačići o kojima vam u nastavku donosimo recept su idealna gri...
Lifestyle
Rimski hljeb, specifičan ukus ali i miris
Sastojci:
– 600 g fete
– 300 g bijelog brašna
– jaje
– prašak za pecivo
– 2 kesice lovorovog lista
Priprema:
Sir izgnječite viljuškom, dodajte jaje, zatim brašno i prašak za pecivo.
Napravite tijesto, podijelite ga na 6-8 djelova. Od tih...
Lifestyle
Japanska jabuka inspiracija za zdrava jela
Kaki ili japanska jabuka je voće koje svoje korijene vuče iz istočne Azije. Ovo voće u sebi sadrži jako mnogo tanina, zbog čega ima opor ukus, no taj okus se gubi kako plod sazrijeva, kad plod postaje mekan i jako sladak. Ljekovita svojstva...