
Iako izgleda kao jednostavan zadatak, u stvarnosti može biti pravi izazov. Međutim, postoji jedan trik koji vam može pomoći da postignete savršen rezultat svaki put.
Kuharica Sadia Sami nedavno je podijelila savjet na TikTok-u koji je oduševio mnoge ljubitelje kulinarstva. Tajna savršene riže krije se u jednom jednostavnom koraku koji mnogi zanemaruju prije kuhanja. Prema njenim riječima, važno je oprati rižu nekoliko puta, a zatim je ostaviti da odstoji.
Jednostavno je!
"Operite rižu barem tri puta, a zatim je ostavite da odstoji najmanje 30 minuta prije nego što je skuhate", savjetuje Sadia. Nakon što riža odstoji, dodajte je u ključalu vodu, a nakon pet minuta kuhanja, ocijedite je. Ovaj proces omogućit će riži da upije vlagu i zadrži svoju mekoću, dok će vam zahvaljujući pari nakon toga biti lagana i prozračna.
@sadiashaq ✨Perfect White Rice✨ Ingredients: 1 cup long grain basmati rice (I use the brand Wafa) Water Salt Directions: 1. Wash the rice 3 times and soak in lukewarm water for a minimum of 30 mins before cooking 2. Fill a large pot 3/4 of the way and bring water to a boil. Season with salt as you would be boiling pasta 3. Drain your rice that’s been soaking and add the rice into the boiling water 4. Once the water begins to boil, boil for 5 mins. The rice will still feel hard and uncooked but that’s how it should be. 5. Strain your rice completely and add the rice back into your pot 6. Place the pot on the smallest burner over the lowest flame. Cover the pot tightly and let the remainder of the rice cook in the steam for 10 mins. Do not open the lid in this time. The steam finishes the cooking process and gives your rice that fluffy texture 7. Remove the lid and fluff up rice with your fork 8. Enjoy #perfectrice #whiterice #basmatirice #rice ♬ original sound - Sadia Sami
Za potpuni efekt, rižu vratite u šerpu na laganu vatru i ostavite je da se kuha još 10 minuta u pari. Ovaj korak je ključan za postizanje savršenog okusa i teksture. Rezultat? Savršeno kuhana riža koja se ne lijepi i koja je idealna kao prilog uz razna jela.