Prava delicija

Pripremite ovaj osvježavajuči kolač sa višnjama

Autor: Žene.ba
Foto: Ilustracija
Ako tražite jednostavnu ideju za kremasti kolač bez puno vremena provedenog u kuhinji, isprobajte ovaj recept. Dovoljno je skuhati puding i višnje, složiti kreme na kekse i ostaviti kolač da se ohladi. Rezultat je ukusan i brz desert.

Sastojci

  • Tri pudinga od vanilije
  • 1 kašika gustina
  • 1 litar mlijeka
  • 6 kašika šećera
  • 120 g maslaca
  • Aroma vanilije
  • Petit keks

Voćni nadjev

  • 350 g višanja
  • 100 g šećera
  • 20 g gustina
  • 100 ml vode

Dodatno

  • Slatko vrhnje
  • Čokolada

Priprema

Pomiješati puding i gustin sa šećerom i 100 ml mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da zakuha. U kipuće mlijeko dodati razmućeni puding pa miješati sve dok se ne zgusne.
U vrući puding dodati maslac. Prekriti folijom i ohladiti.
Pomiješati višnje, gustin, šećer i vodu pa miješati sve dok ne dobijete teksturu džema od višanja.
Kekse umočiti u mlijeku pa posložiti na dno četvrtaste posude. Na kekse dodati pola pudinga a na puding tople višnje. Ponoviti postupak.
Na kraju dodati šlag i naribanu čokoladu po želji.
Ohladiti nekoliko sati.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba