Ako tražite jednostavnu ideju za kremasti kolač bez puno vremena provedenog u kuhinji, isprobajte ovaj recept. Dovoljno je skuhati puding i višnje, složiti kreme na kekse i ostaviti kolač da se ohladi. Rezultat je ukusan i brz desert.
Sastojci
- Tri pudinga od vanilije
- 1 kašika gustina
- 1 litar mlijeka
- 6 kašika šećera
- 120 g maslaca
- Aroma vanilije
- Petit keks
Voćni nadjev
- 350 g višanja
- 100 g šećera
- 20 g gustina
- 100 ml vode
Dodatno
- Slatko vrhnje
- Čokolada
Priprema
Pomiješati puding i gustin sa šećerom i 100 ml mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da zakuha. U kipuće mlijeko dodati razmućeni puding pa miješati sve dok se ne zgusne.
U vrući puding dodati maslac. Prekriti folijom i ohladiti.
Pomiješati višnje, gustin, šećer i vodu pa miješati sve dok ne dobijete teksturu džema od višanja.
Kekse umočiti u mlijeku pa posložiti na dno četvrtaste posude. Na kekse dodati pola pudinga a na puding tople višnje. Ponoviti postupak.
Na kraju dodati šlag i naribanu čokoladu po želji.
Ohladiti nekoliko sati.