Zimnica

Recept za kisele paprike bez konzervansa

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Zimnica je teško zamisliva bez paprika, ali ako ste već sada raspoloženi da probate nešto od specijaliteta koji obično čekaju kasnu jesen - isprobajte recept za paprike koje možete jesti dan nakon što ih napravite.

Zimnica obično asocira na hladnije dane, ali ako ne želite čekati kasnu jesen da uživate u ukusnim domaćim specijalitetima, imamo savršen recept za vas!

Paprike, nezaobilazan dio svakog špajza, mogu biti gotove i spremne za jelo već dan nakon pripreme. Inspiraciju i uputstvo pronašli smo na popularnoj Instagram stranici “Željanine čarolije.”

Sastojci:

4-5 kg crvenih paprika

2-3 glavice bijelog luka

malo peršuna

Preliv:

3 litra vode

1 šoljica ( od kafe)

ulja

1 šoljica sirćeta 9%

6 kašika soli

1 kašika šećera

Priprema:

Preliv pustiti da provri pa u njemu bariti paprike. Paprike samo potopiti u vodu i kad provri kuhati jednu minutu, ni malo duže, prenosi etto.ba

Paprike redati u teglena sljedeći način: red paprika, bjeli luk, peršun. Zatim naliti do vrha tegle vodu u kojoj su se paprike barile. Nema potrebe da se preliv hladi.

Ove paprike možete jesti i odmah ali naravno što duže stoje sve su bolje i ukusnije.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba