Zimnica obično asocira na hladnije dane, ali ako ne želite čekati kasnu jesen da uživate u ukusnim domaćim specijalitetima, imamo savršen recept za vas!
Paprike, nezaobilazan dio svakog špajza, mogu biti gotove i spremne za jelo već dan nakon pripreme. Inspiraciju i uputstvo pronašli smo na popularnoj Instagram stranici “Željanine čarolije.”
Sastojci:
4-5 kg crvenih paprika
2-3 glavice bijelog luka
malo peršuna
Preliv:
3 litra vode
1 šoljica ( od kafe)
ulja
1 šoljica sirćeta 9%
6 kašika soli
1 kašika šećera
Priprema:
Preliv pustiti da provri pa u njemu bariti paprike. Paprike samo potopiti u vodu i kad provri kuhati jednu minutu, ni malo duže, prenosi etto.ba
Paprike redati u teglena sljedeći način: red paprika, bjeli luk, peršun. Zatim naliti do vrha tegle vodu u kojoj su se paprike barile. Nema potrebe da se preliv hladi.
Ove paprike možete jesti i odmah ali naravno što duže stoje sve su bolje i ukusnije.