holivudska glumica

Angelina Jolie nije mogla da sakrije suze nakon filma 'Maria'

Autor: Žene.ba
Angelina Jolie nije mogla da sakrije suze nakon filma 'Maria'
Foto: X

Angelina Jolie ostavila je snažan utisak na Filmskom festivalu u Veneciji, gdje je premijerno prikazan njen najnoviji film „Maria“.

Glumica je dočekana desetominutnim ovacijama koje su je emotivno dirnule, a snimci sa premijere pokazuju kako briše suze s lica.

Jolie je blistala u predivnoj bež dugoj haljini s krznenim detaljima koju je dizajnirala australska dizajnerica Tamara Ralph.

Haljina, koja je u hladnim bež nijansama i urezanim strukom, inspirisana je stilom legendarne operne dive Marije Callas. „Odlučila sam da ne kopiram Marijin izgled jer su njeni venecijanski tepisi bili zapanjujući pa sam joj malo odala počast na drugačiji način“, izjavila je Jolie za Vogue. Kao dodatak ovom emotivnom izdanju, Jolie je nosila Cartier broš iz 1971. godine, koji je nekada pripadao Mariji Callas. „Možete zamisliti koliko je posebno nositi komad nakita koji je bio njen“, dodala je glumica. Na crvenom tepihu, Jolie je bila okružena toplim aplauzom i podrškom publike, a među prisutnima je bio i redatelj Pablo Larraín, zajedno s članovima glumačke ekipe.

Snimak koji je objavio italijanski Vanity Fair pokazuje kako je Jolie tokom ispraćaja niz stepenice dobila zagrljaj kolege iz filma Pierfrancesca Favina. „Maria“ je biografski film u kojem Jolie tumači ulogu Marije Callas, jedne od najvećih svjetskih operskih pjevačica. Radnja filma smještena je u Pariz 1970-ih i prikazuje tragičan život Callas, donoseći priču o njenim posljednjim danima.