Ponosna na kćerke

Brooke Shields u emotivnom intervjuu otkrila kako je majčinstvo uticalo na nju

Autor: Žene.ba
Brooke Shields u emotivnom intervjuu otkrila kako je majčinstvo uticalo na nju
Foto: Instagram

Brooke Shields, američka glumica i bivši model, poznata je po svojoj uspješnoj karijeri i posvećenosti majčinstvu. Sa svojih 59 godina, Shields je majka dvije kćerke, Rowan (21) i Grier (18), koje je dobila sa režiserom Chrisom Henchyjem. U ekskluzivnom intervjuu za časopis People, Brooke je otkrila detalje o svom odnosu s kćerkama i promjenama koje dolaze s njihovim odrastanjem.

„Nas tri imamo veoma različite, ali snažne ličnosti“, objašnjava Brooke. Rowan je opisala kao „štene zlatnog retrivera“, energičnu i duhovitu, dok je Grier usporedila s „abesinskom mačkom“, naglašavajući njenu staloženost i organiziranost. Rowan je sada studentica na Univerzitetu Wake Forest, dok Grier ove jeseni kreće na fakultet. Brooke priznaje da će joj biti teško bez njih:„Užasavam se ostati u praznoj kući.“

View this post on Instagram

A post shared by People Magazine (@people)

Gledajući svoje kćerke kako rastu u samouvjerene mlade žene, Brooke osjeća „strahopoštovanje“. One su sada samostalne osobe koje su je počele savjetovati, uključujući o TikToku i modnim izborima. „Kada shvatite da su one svoja bića, iznova ih upoznajete“, ističe Brooke, dodajući kako je znala da su joj kćerke dovoljno zaštićene da se razviju u ono što jesu.

Rowan i Grier također izražavaju duboko poštovanje jedna prema drugoj. Rowan hvali svoju sestru Grier kao „iznimno odanu i duhovitu“, dok Grier ističe da je Rowan „spontana“ i da se ne opterećuje mišljenjem drugih. „Ponosna sam na to što su obje čvrste i imaju snagu volje“, rekla je Brooke, gotovo u suzama zbog dirljivih riječi svojih kćerki.

Dok se priprema za novi životni izazov, uključujući svoju ulogu predsjednice Actors Equityja i upravljanje svojom linijom proizvoda za njegu kose za žene starije od 40 godina, Brooke se suočava s novim poglavljem. „Možda sam podsvjesno preuzela ove obaveze kako bih bila zaokupljena“, priznaje, dodajući da joj porodični pas Tuzi pruža utjehu dok su kćerke odsutne.

Iako ponekad dijeli trenutke sa svojim kćerkama na društvenim mrežama, Brooke je vrlo zaštitnički nastrojena prema njihovoj privatnosti. Balansira između dijeljenja ponosnih trenutaka i očuvanja intimnosti svoje porodice, osiguravajući da njihova izloženost medijima bude minimalna i kontrolisana.