Majka, supruga i influencerka

Emina Malić o povratku iz Amerike u BiH zbog ljubavi i putu do uspjeha na društvenim mrežama

Autor: Žene.ba
Emina Malić o povratku iz Amerike u BiH zbog ljubavi i putu do uspjeha na društvenim mrežama
Foto: Žene.ba

Emina Malić je mlada majka i supruga, ali i izuzetno uspješna influencerka i content creator koja je u vrlo kratkom vremenu osvojila srca mnogih na TikToku i Instagramu. Njena jednostavnost i iskrenost privukle su simpatije brojnih pratilaca.

Iako je odrasla u Americi, Emina Malić se iz ljubavi vratila u Bosnu i Hercegovinu, postavši pozitivan primjer da postoje i oni koji se vraćaju u svoju zemlju, noseći sa sobom pozitivan trend povratka i povezivanja s korijenima.


U ugodnom popodnevnom razgovoru, Emina je s nama podijelila svoje iskustvo na društvenim mrežama, izazove s kojima se suočava zbog  negativnih komentara te kako je majčinstvo oblikovalo njezin život.

Emina, ti si rođena u Srebrenici, a odrasla si u Americi i sada si u Sarajevu. Iza sebe si ostavila jedan način života, porodicu, prijatelje i došla  ovdje i to zbog ljubavi. Je li bilo teško napraviti tu odluku?

''Pa stvarno jeste velika ljubav u pitanju i prava je odluka bila za mene. Čovjek odmah osjeti ako je to to i ako je to ono što želi za sebe. Mislim da je i on to osjetio. Itekako je to velika ljubav i  puno razumijevanja postoji između nas, jer je bila velika odluka da napustim svoje sve i bitno je da postoji neko ko će to razumijeti i biti tu u teškim trenucima.''

Zanimljivo je to i da si si se ti i tvoj partner vjenčali u narodnoj nošnji, što ne viđamo često na našim prostorima. Kako ste došli na tu temu?

''Godinama sam igrala folkor i posebno sam vezana za našu nošnju i tradiciju i bilo mi je logično da iz svoje rodne kuće izađem u narodnoj nošnji. Možda zato i što sam odrasla u Americi gdje mnogi iz dijaspore njeguju tradiciju, a rijetko kad to vidimo kod nas. Hvala Bogu pa  se i Muameru (suprugu) svidjela ta ideja.''

View this post on Instagram

A post shared by Zene.ba ®️ (@zene.ba)

Kako se nosi sa hejt komentarima, te na koji način je Eminu majčinstvo oblikovalo, saznajte u nastavku.