Celebrity

Francois-Henri Pinault obećao 100 miliona eura za obnovu Notre Dame

Autor: Žene.ba
Francois-Henri Pinault obećao 100 miliona eura za obnovu Notre Dame

Građane diljem svijeta pogodila je vijest o tragičnom požaru koji je sinoć oko 19 sati buknuo u katedrali Notre Dame i uzrokovao katastrofalne posljedice. Požar u pariškoj katedrali Notre Dame stavljen je pod kontrolu tek u utorak oko tri sata ujutro, nakon osam sati vatrene stihije koja je progutala veliki dio historijske građevine iz trinaestog stoljeća koja je dugo predstavljala simbol najviše vrijednosti u Francuskoj.

Mnogi su se dužnosnici i osobe iz javnog života već oglasili o tragičnom događaju, a Francois-Henri Pinault, francuski milijarder i suprug glumice Salme Hayek, obećao je izdvojiti 100 miliona eura za pomoć u obnovi katedrale Notre-Dame. Predsjednik Kering grupacije koja je vlasnik mnogih francuskih brendova visoke mode, to je objavio nekoliko sati nakon što je izbio veliki požar na 850 godina starom simbolu Pariza.

https://www.instagram.com/p/BwSrlzRlghr/?utm_source=ig_embed

Njegova supruga, poznata meksička glumica Salma Hayek također je izjavila duboku tugu za nesretnim događajem u objavi na Instagramu, “Kao i mnogi drugi, u šoku i s tugom svjedočim kako se ljepota Notre Dame pretvara u dim. Volim te, Pariz!”

Za sad uzrok požara nije poznat, iako se sumnja kako je do požara možda došlo zbog procesa restauracije koji se odvijao u katedrali.

Elle.hr