Celebrity

Gwyneth Paltrow na sudu: Tokom skijanja povrijedila skijaša nakon čega je pobjegla

Autor: Žene.ba
Gwyneth Paltrow na sudu: Tokom skijanja povrijedila skijaša nakon čega je pobjegla

Holivudska glumica Gwyneth Paltrow uskoro bi se mogla naći na sudu nakon ozbiljnih optužbi koje je protiv nje podnio doktor Terry Sanderson. Naime, Terry je optužio slavnu glumicu da mu je nanijela ozbiljne povrede tokom skijanja. Incident se dogodio 26. februara 2016. godine kada je Terry skijao u jednom ski centru u američkoj državi Utah. Terry tvrdi kako je u jednom momentu zaučuo ženski vrisak nakon čega je uslijedio jak udarac. On je u izjavi naveo kako ga je poznata glumica naprosto “oduvala” sa staze, usljed čega je doživio potres mozga, a polomljeno mu je nekoliko rebara. Ubrzo nakon udarca koji je zadobio, prišao mu je jedan skijaš koji ga je optužio da je sam kriv za nesreću nakon čega je nastavio da skija ne pruživši mu pomoć.

Sanderson se u policiji požalio kako ga je glumica nakon strahovitog udarca verbalno izvrijeđala i nastavila skijati. Oštećeni je dodao i to da mu nije jasno da niko od učesnika pomenutog incidenta nije obavjestio ski službu o incidentu te je nakon udarca koji je doživio nekoliko minuta ležao na stazi prije nego mu je ukazana pomoć. Iako u početku nije bio siguran da je incident izazvala poznata glumica, pregledom sigurnosnih kamera utvrđeno je da je Gwyneth pomenutog dana skijala na spornoj stazi.

https://www.instagram.com/p/BpGZb44H_mv/?utm_source=ig_embed

Glumica nije komentarisala pomenuti incident, ali je ipak angažovala tim advokata koji će se pozabaviti spornim događajem. Sanderson je nakon podnošenja optužnice zatražio odštetu u visini od 3,1 miliona dolara.

https://www.youtube.com/watch?v=I1aHm6p-qho

Azra.ba