Mlada glumica

Halle Bailey otvoreno o postporođajnoj depresiji: "Ogledalo mi pokazuje drugačiju osobu"

Autor: Žene.ba
Halle Bailey otvoreno o postporođajnoj depresiji: "Ogledalo mi pokazuje drugačiju osobu"
Foto: Instagram

Razdoblje nakon poroda, posebno prvih nekoliko mjeseci pa čak i godinu dana, predstavlja turbulentno vrijeme u životu svake majke. Susreću se s uobičajnim izazovima poput brige o djetetu, hranjenja, dojenja i spavanja, ali i sa nizom drugih problema kao što su nedostatak sna, neuravnotežena prehrana i osjećaj usamljenosti. Razumijemo da nije lako.

Međutim, postoji još jedan značajan problem koji je rijetko bio istaknut, a koji je nerazmjerno povezan s navedenim izazovima - postporođajna depresija. Iako se može manifesovati kao blaga postporođajna tuga, postporođajna depresija nije rijetka pojava kao što se često misli. Čak ni poznate i slavne mame nisu pošteđene ovog stanja. Među njima je i Halle Bailey, koja je nedavno postala majka. Slavna glumica podijelila je svoje iskustvo na platformi Snapchat, naglašavajući potrebu za razumijevanjem ovog stanja koje često nosi stigma.

"Samo sam htjela podijeliti svoje iskustvo s postporođajnom depresijom kao nova mama", rekla je Halle, prenosi BCK Online.

"Imam tešku postporođajnu depresiju i nije lako shvatiti koliko je to teško. Teško mi je biti odvojena od svoje bebe više od 30 minuta prije nego što počnem osjećati strašnu tjeskobu."

View this post on Instagram

A post shared by Halle Bailey (@hallebailey)

Bailey je naglasila kako je njen partner, DDG, pružio nevjerovatnu podršku te da je upravo takav otac kakav bi poželjela svome tromjesečnom sinu Halou.

"Svi znate da Halo ima najčudesnijeg tatu na svijetu", dodala je. "Moo Moo je jednostavno savršen tata. Toliko ga voli, toliko je prisutan. Nisam mogla poželjeti boljeg partnera s kojim bih dijelila roditeljstvo zbog njegove prisutnosti i podrške prema meni i mojim ciljevima."

Osvrćući se na svoje majčinstvo, 24-godišnja glumica i pjevačica izrazila je sreću zbog dolaska Haloa na svijet. Ipak, priznala je da je njezino iskustvo s postporođajnom depresijom povezano s promjenama u percepciji vlastitog tijela kao majke.

"Halo je čudo. Savršen je. Predivan je. Kad ga pogledam, plačem koliko je poseban. Jedina stvar koja mi je teška je osjećaj normalnosti u svom tijelu", rekla je Bailey. "Osjećam se potpuno drugačije kada se pogledam u ogledalo. Samo se osjećam kao da sam u potpuno novom tijelu, a ne znam ko sam."

View this post on Instagram

A post shared by Halle Bailey (@hallebailey)

Bailey je hrabro odlučila podijeliti svoje iskustvo kako bi se suočila s stigmaom vezanom uz postporođajnu depresiju, koju mnoge žene doživljavaju nakon poroda zbog naglih promjena hormona i životnih okolnosti.

"Mislim da postoji određena stigma kada se govori o postporođajnoj depresiji. Sada kada prolazim kroz to, osjećam se kao da plivam u nekom oceanu gdje su valovi najveći koje sam ikada doživjela, a pokušavam ne utonuti," slikovito je opisala Bailey.

"Iako možda gledate određene ljude i mislite da su oni slavni i da su na vrhu, čini vam se da su na sigurnom i da kontrolišu situaciju, nikada ne znate kroz što netko drugi prolazi, posebno neko ko je upravo postao roditelj," dodala je.