Izazvala različite reakcije

Hrvatska influencerica izazvala kontroverze nakon što se požalila na plač nečije bebe tokom leta

Autor: Žene.ba
Hrvatska influencerica izazvala  kontroverze nakon što se požalila na plač nečije bebe tokom leta
Foto: Martina Vuletic

Hrvatska plesačica i influencerica Martina Vuletić postala je viralna na društvenim mrežama nakon što je podijelila video na svom Instagram profilu. U videu sjedi u avionu dok se u pozadini čuje plač djeteta koje doziva svoju mamu.

Uz snimak je napisala: "Kad me pitaju: 'Kad ćeš ti?'" s ozbiljnim izrazom lica, sugerišući na pitanja okoline kada će postati majka.

Podijeljene reakcije

Njen video prikupio je 300 hiljada pregleda te izazvao podijeljene reakcije. Dok su neki uživali u njenoj objavi, drugi su joj prigovorili zbog nedostatka razumijevanja prema majkama koje putuju s djecom.

Jedna pratiteljica je komentarisala: "Kad budeš imala svoje, shvatit ćeš da te nije briga za druge i da je u redu da plaču (ali mama bi trebala koristiti svoj šarm da ga smiri)".

Druga joj je poručila: "Zašto imaš takav izraz lica? Zašto nisi ustala i ponudila pomoć?"

"Nikad mi ne bi zasmetao plač ikoga, pogotovo ovako malog djeteta. Razumijem da je video trebao biti smiješan... ali da se ne osjeti strah djeteta u glasu... Općenito, ljudi se trebaju opustiti i početi zezati na svoj račun, a ne na tuđi. I imati više empatije", napisala joj je pjevačica Pamela Ramljak.

No neki nisu sve shvatili tako ozbiljno. "Sudeći po komentarima, uz majčinstvo dolazi gubitak bilo kakvog smisla za humor", komentarisao je neko.

Na krivu ste se namjerili

Martina se kasnije u storyju oglasila o videu te poručila da ima pravo na svoje mišljenje, ali i da komentari ispod njene objave "govore o svemu onom što je krivo u našem društvu". 

"Na krivu ste se namjerili ako ste mislili da ćete javnim pritiskom dokazati svoju veličinu, umanjiti mene i stvoriti nešto neistinito od osobe koja je sve samo ne debil i ovca bez grama pameti", poručila je svima.