U 46. godini života

Izgubila borbu s rakom: Preminula glumica Erica Ash

Autor: Žene.ba
Izgubila borbu s rakom: Preminula glumica Erica Ash
Foto: Agencije

Glumica Erica Ash, poznata po ulogama u serijama MADtv i popularnom Mrak filmu 5, preminula je u 46. godini života. Vijest je potvrdila njena majka Diann Ash za Today.com.

"S dubokom tugom objavljujemo smrt naše voljene kćeri, sestre i prijateljice Erice Chantal Ash. Nakon duge i hrabre borbe s rakom, otišla je u miru okružena svojim najmilijima. Erica je bila nevjerovatna žena i talentirana zabavljačica koja je dirnula nebrojene živote svojom britkom duhovitošću, humorom i istinskim žarom za životom. Sjećanje na nju vječno će živjeti u našim srcima", stoji u saopćenju.

Glumica i komičarka rođena je 19. septembra 1977. godine, a osim po MADtv i Mrak filmu 5, pamti je se i po ulogama u The Big Gay Sketch Show, Miss Me This Christmas, Outlaw Johnny Black, a među posljednjim ulogama joj je u Netflixovoj horor komediji We Have a Ghost.

Od glumice se oprostila i američka glumica Tisha Campbell na svom Instagramu.

"Bože, nedostajat ćeš mi. Uz svu ružnoću koju donosi ovaj svijet, a ponekad i naša industrija, malo je među nama onih koji su svijetlo, a ti si to za mnoge... Volim te moja mala sestrice", napisala je Tisha u opisu objave.