Ne vlada interesovanje

J. Lo promijenila naziv turneje i to sve zbog loše prodaje karata

Autor: Žene.ba
J. Lo promijenila naziv turneje i to sve zbog loše prodaje karata
Foto: Jennifer Lopez

I dok se cijena karata za turneju Taylor Swift i dalje penje u nebesa, a preprodavači trljaju ruke, čini se da za nastupe supruge Bena Afflecka ne vlada pomama kakvu je očekivala. Naime, prema pisanju stranih medija, morala se odlučiti na potpunu promjenu koncepta koncerata.

Nakon što je prošli mjesec otkazala sedam datuma turneje u Sjevernoj Americi, američka pjevačica Jennifer Lopez sada je rebrendirala cijelu turneju, piše Variety.

Prvotno nazvana "This Is Me... Now", turneja je i album nosila isti naziv. Međutim, Jennifer Lopez je promijenila naziv u tajnosti, sada se zove "This Is Me... Live/The Greatest Hits". No, promjena imena nije jedina promjena koju je donijela. Umjesto fokusa na pjesme s novog albuma, J.Lo se odlučila za izvođenje presjeka svojih najvećih hitova i obuhvatila dio svoje cjelokupne diskografije. Navodno je takvu odluku donijela jer fanovi nisu bili oduševljeni njenim posljednjim albumom.

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Ova turneja označava povratak J.Lo na scenu nakon pet godina, a album koji je izdala u februaru označio je njen prvi muzički izlet unazad deset godina. Međutim, album nije postigao veliki uspjeh. Prodano je samo 14 hiljada primjeraka u prvoj sedmici, a na ljestvici Billboard 200 zauzeo je tek 38. mjesto. Album je izdan kao pratnja dva filma: "This Is Me... Now: A Love Story" i "The Greatest Love Story Ever Told".

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

J.Lo se na svom albumu bavi temama koje odražavaju njenu sadašnjost i promišljanja o životu, posebno ističući svoj brak s glumcem Benom Affleckom, kojemu je posvetila značajan dio albuma. Par se vjenčao 2022. godine nakon gotovo dvije decenije razdvojenosti. J.Lo je izjavila kako bi ovaj album mogao biti njen posljednji u karijeri.

"Ovaj album je moj najbolji dosad - najiskreniji i najautentičniji. Trebalo mi je puno vremena kao muzičkoj umjetnici da postignem ovaj nivo. Ponosna sam i sretna zbog toga više nego ikad prije", izjavila je J.Lo u februaru.

Hoće li Jennifer otkazati još koji datum ili možda čak dodati još neki, ostaje nam za vidjeti. Njena turneja započinje ovog ljeta, tačnije 26. juna u Orlandu.