Nesretan zbog optužbi

Joe Manganiello otkrio detalje razvoda od Sofie Vergare

Autor: Žene.ba
Joe Manganiello otkrio detalje razvoda od Sofie Vergare
Foto: Instagram

Joe Manganiello, poznati glumac, otvorio je vrata svoje privatnosti u nedavnom intervjuu za Men’s Journal, otkrivajući svoje negodovanje zbog načina na koji se prikazuje njegov razvod od Sofíe Vergare.

Nakon sedam godina braka, Manganiello i Vergara su u julu 2023. godine službeno najavili razvod. U zajedničkoj izjavi, par je izrazio svoju bol zbog odluke, tražeći poštovanje privatnosti dok su prolazili kroz ovu tešku fazu. Dva dana nakon toga, Manganiello je podnio službeni zahtjev za razvod, navodeći “nepomirljive razlike” kao razlog.

Sofía Vergara je u januaru ove godine u razgovoru za El País istakla da su se nesuglasice oko proširenja porodice pokazale kao ključni faktor u njihovom razdvajanju. Prema Vergari, njihova razlika u željama – Manganiello je želio djecu, dok je ona smatrala da bi bilo neprikladno postati majka u kasnijim godinama – bila je presudna za njihov odnos.

Manganiello, međutim, u novom intervjuu tvrdi da ove tvrdnje ne odražavaju istinu. "Pokušali smo imati porodicu tokom prve godine i po našeg braka. Imali smo ozbiljan razgovor odmah na početku," prisjetio se. "Rekao sam joj, ‘Ako si gotova s djecom, razumijem. Samo mi reci, i znat ću šta je ovo, i to je u redu.’ No, to nije bio slučaj s njom. Zakleo sam se da je nikada neću napustiti ako ne uspije. I nisam."

Manganiello je istakao da neslaganje oko proširenja porodice nije bio jedini razlog za njihov razvod. "To je jednostavno zato što su se dvoje ljudi udaljili jedno od drugoga, i ponekad se to događa," rekao je, izražavajući svoju frustraciju zbog toga što se njegovo ponašanje pogrešno prikazivalo kao kriza srednjih godina.

Vergara, s druge strane, objasnila je da nije željela ponovno prolaziti kroz iskustvo majčinstva zbog svojih profesionalnih obveza i osobnih uvjerenja. "Već sam bila majka i znam šta znači biti dobra majka. To zahtijeva mnogo žrtve i energije, i nisam mislila da bi bilo fer donijeti dijete u svoju sadašnju situaciju," izjavila je.

Nakon razdvajanja, oboje su krenuli dalje sa svojim životima. Manganiello se povezuje s glumicom Caitlin O’Connor, dok Vergara uživa u vezi s ortopedskim hirurgom Justinom Salimanom.