Celebrity

Ljetni portret kraljevske porodice oduševio svijet

Autor: Žene.ba
Ljetni portret kraljevske porodice oduševio svijet

Svake godine u isto vrijeme španjolska kraljevska porodica odlazi na odmor u svoju ljetnu rezidenciju Marivent Palace u Palma de Mallorci na Balearima. Tamo kralj Felipe VI. i kraljica Letizia sa svoje dvije kćerke tradicionalno poziraju za službeni porodični portret, a isto su učinili i ove godine. Kralj Felipe i kraljica Letizia pozirali su s princezama Leonor i Infantom Sofijom za službeni porodični portret koji je postao dio tradicije španjolske kraljevske porodice. Ležerno obučeni, baš kao što se i očekuje da budu za vrijeme ljetovanja, pozirali su za kameru nasmiješeni od uha do uha u vrtu kraljevskog ljetnikovca.

AFP

AFP

Idilični porodični prizor raznježio je mnogobrojne obožavatelje ove porodice, a fotografije su ubrzo nakon objave preplavile internet. Dok kralj Felipe na fotografijama pozira u plavim trapericama i košulji koje je upotpunio smeđim remenom i mokasinkama u boji pijeska, kraljica Letizia, koja slovi za jednu od najbolje obučenih članica kraljevske porodice, oduševila je razigranom ljetnom haljinom bez rukava ‘A’ kroja koju krasi upečatljiv ružičasti cvjetni uzorak i espadrilama na punu petu. Princeze Leonor i Infanta Sofija koje neodoljivo nalikuju jedna na drugu za ovu su prigodu odabrale također vrlo ležerne stajlinge, koji se razlikuju od svega onoga u čemu ih najčešće viđamo u javnosti.

AFP

 AFP

Podsjećamo,  španjolski kraljevski par jedan je od najskladnijih kraljevskih parova koji iza sebe gotovo da i nema skandala. Kraljica Letizia i kralj Felipe u braku su već 15 godina. Iako je iza sebe imala već jedan brak i nije kraljevske krvi, kraljevska porodica prihvatila je kraljicu Letiziju zbog njenog obrazovanja i uspješne karijere koju je izgradila. Princ Felipe i Letizia vjenčali su se 22. maja 2004. u katedrali Santa María la Real de la Almudena u Madridu.

AFP

Azra.ba