Pjevačica u problemu

Madonnu tužili fanovi zbog kašnjenja na koncert

Autor: Žene.ba
Madonnu tužili fanovi zbog kašnjenja na koncert
Foto: Instagram

Dva Madonnina obožavaoca su prošlog mjeseca tužili pjevačicu zato što je zakasnila na koncert u New Yorku više od dva sata.

Michael Fellows i Jonathan Haden su podnijeli tužbu protiv Madonne zato što je kasnila na tri koncerta u tri dana zaredom po dva sata. U sudskim dokumentima se navodi da "ne bi platili ulaznice da su znali da će koncert početi tako kasno", piše BBC.

"Mnogi koji su prisustvovali koncertima, a održavali su se radnim danima, morali su rano da ustanu da bi otišli na posao i brinuli o svojim porodičnim obavezama narednog dana", navedeno je u dokumentima.

Oni tuže promotera "Live nation" i prostor centar "Barclyce" u kojem se održao koncert, zbog "lažnog oglašavanja, nemarnog predstavljanja i nepravednih zavodljivih praksi trgovine".

"Optuženi nisu pružili nikakvo obavještenje da će koncerti početi mnogo kasnije, a to je rezultiralo dugačkim redovima fanova na vratima", navodi se u spisima, pa u skladu sa tim fanovi traže odštetu.

Ovo nije prvi put da su fanovi prigovarali pevačici zbog kašnjenja na koncerte. Još 2019. godine je jedan fan iz Amerike podnio tužbu protiv pjevačice zbog kašnjenja na koncert, ali ju je dobrovoljno povukao mjesec dana kasnije, prema BBC newsu.

Iste godine je Madonna podijelila post u kojem je uživo na sceni rekla fanovima: "Morate razumjeti nešto, a to je da kraljica nikada ne kasni."