Težak period

Mariah Carey proživljava tragediju: Izgubila majku i sestru isti dan

Autor: Žene.ba
Mariah Carey proživljava tragediju: Izgubila majku i sestru isti dan
Foto: Instagram

Mariah Carey, poznata pjevačica i dobitnica Grammyja, suočava se s nevjerojatnom tragedijom. Prema izvještajima časopisa People, prošlog vikenda izgubila je majku Patriciju i sestru Alison u istom tragičnom događaju. Pjevačica je izrazila duboku tugu zbog gubitka svojih voljenih i zamolila za poštovanje privatnosti u ovom teškom trenutku.

Mariah je izjavila: "Srce mi je slomljeno jer sam prošlog vikenda izgubila majku. Nažalost, u tragičnom preokretu događaja, i moja sestra je preminula istog dana." Dodala je da se osjeća blagoslovljeno što je mogla provesti posljednju sedmicu s majkom prije njenog odlaska.

Patricia Carey, koja je bila školovana operna pjevačica i vokalna trenerica, bila je majka Mariah, Alison i Morgana Careyja. Mariah je u svojim memoarima iz 2020. godine opisala složen i povremeno bolan odnos s majkom. "Kao i mnogi aspekti mog života, moje putovanje s majkom bilo je puno proturječja i suprotstavljenih stvarnosti. Nikad nije bilo crno-bijelo - to je bio cijeli spektar emocija. Naš odnos je trnovit splet ponosa, boli, srama, zahvalnosti, ljubomore, divljenja i razočaranja."

Odnos s sestrom Alison također je bio kompleksan. Alison, koja je preminula u 63. godini, tokom posljednjih godina života borila se s ozbiljnim problemima, uključujući beskućništvo i zloupotrebu droga. Prije četiri godine, Alison je podnijela tužbu protiv Mariah zbog optužbi iz pjevačicinih autobiografija.

O uzrocima smrti Patricije i Alison trenutno se ne zna mnogo, a Mariah Carey je zamolila za razumijevanje i podršku dok se nosi s ovom teškom situacijom.