Popularna pjevačica

Neda Ukraden za Žene.ba: 'Za dobru kozmetiku ne treba žaliti novac'

Autor: Žene.ba
Neda Ukraden za Žene.ba: 'Za dobru kozmetiku ne treba žaliti novac'
Foto: Instagram

Uvijek je zanimljivo čuti iskustva i savjete od dugogodišnjih muzičkih zvijezda poput Nede Ukraden. U razgovoru za Žene.ba je podijelila svoje misli o ljubavi, životnim izazovima i mudrosti koju je stekla kroz godine, ali i kako održava svoj izgled.

Neda Ukraden na muzičkoj sceni je više od pet decenija što svjedoči neospornom talentu. Ostala je dosljedna svom jedinstvenom stilu. Prije nekoliko dana svoje fanove je obradovala pjesmom ‘Živi se i umire za ljubav’, za koju kaže da je dio njene priče, a mi smo je pitali kada zaista vrijedi živjeti i umrijeti za ljubav.

Zamislite život bez ljubavi. Zamislite život kao samo puko ustajanje, hranjenje i spavanje – tabula rasa. Osjećaj nula bodova. Ja mislim da je to život nezdravih ljudi.

Nije samo nužna emocija muškarca i žene. Ljubav je i prema majci, prema roditeljima, prema djetetu, prema unuku, prema drugarici, prema susjedu... Znate, to je neko ljudsko i osnovno poštovanje. Ja sam starog kova i imam potrebu, kad vidim da negdje treba reagovati i pomoći, ja se uvijek dajem, iako mnogi ne bi. Zbog toga ova pjesma služi kao poruka da se još uvijek treba voljeti i poštovati.

View this post on Instagram

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

Zanimalo nas je i koji savjet bi dala mladim kolegicama koje stupaju u svijet muzike i showbizza, ali i koju pjesmu smatra autobiografskom.

Postoji dosta pjesama koje pričaju o mom životu.

Kad se čovjek preispituje, smatra da je mnoge stvari mogao drugačije da uradi. Ali, ono što je meni žao je što nisam imala više djece. To je nešto što ja sebi ne mogu da oprostim, ali nisam imala sreće kada je u pitanju brak. Svoju kćerku  jedinicu smatram najvećim životnim draguljem.

Savjet koji bih mogla dati mladim kolegicama je taj da je žena na estradi golema obaveza i velika doza stresa i raznih kriza kao što su emotivne, roditeljske, estetske i milion različitih dilema. Ali mislim da, na kraju dana, trebamo slušati sebe. Ja sam sebe nastojala slušati i naravno da čovjek pravi greške, jer nekad ne znamo ishod naših odluka, ali u svakom slučaju trebamo raditi na način da se nemamo čega poslije stidjeti i da možemo s ponosom stati pred svoje dijete i okolinu. Ja to smatram istinskim bogatstvom.

View this post on Instagram

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

Opće je poznato da Neda Ukraden prkosi godinama jako uspješno, a nas je zanimalo u čemu je tajna, te koja rutina joj pomaže u tome.

Prije našeg razgovora, odradila sam tabata workout i to savjetujem svima. To obuhvata osam vježbi koje možete raditi bilo gdje i nisu vam potrebne sprave. Ja mnogo vozim i nastupam, te stojim na štiklama po 5-6 sati što može biti jako iscrpljujuće. Iz tog razloga meni tabata mnogo pomaže.

Također mnogo novca trošim na dobru kozmetiku za njegu kože. Dobra noćna krema, dobar serum, dobro očišćeno lice i naravno dobar tekući puder - za to ne treba žaliti novac. Živimo u vremenu polucije i na kožu zaista treba obratiti dodatnu pažnju.

Moram napomenuti da sam imala sreću što sam imala lijepu majku, pa je i genetika važna, ali to sve može pasti u vodu ako ne brinemo o sebi.

Bitan aspekat je i samoposvećenost i rad na sebi, jer nekad ne vrijede ni operacije ni estetski zahvati, ako ne vodimo računa o sebi iznutra.

Ja sam lično protiv bilo kakvih deformacija i pretjeranih estetskih zahvata... to je meni strašno.

A da ne pričam o tome koliko je nezdravo ubacivati sve te vještačke stvari u organizam.

Ukoliko je Vaš muškarac nezadovoljan Vašim izgledom, Vi nemate šta da radite sa takvim muškarcem i to nikako ne smije biti razlog zbog kojeg ćete mijenjati svoj izgled.

''Žene budite svoje i budite zadovoljne sobom'', na kraju je poručila Neda Ukraden.

U nastvaku poslušajte novu pjesmu Nede Ukraden 'Živi se i umire za ljubav'.