Španska glumica

Pet razloga zašto Penelope Cruz izgleda sjajno u svojim 50-im bolje nego ikad prije

Autor: Žene.ba
Pet razloga zašto Penelope Cruz izgleda sjajno u svojim 50-im bolje nego ikad prije
Foto: Penelope Cruz

Španska glumica Penelope Cruz će 28. aprila proslaviti svoj 50. rođendan, a tim povodom je dala intervju i sudjelovala u fotografisanju za špansko izdanje modnog časopisa Elle.

Jedna od najpoznatijih Španjolki na svijetu sumirala je svoju karijeru, pričajući o svojim osjećajima danas, dok su je pratile fotografije koje svjedoče o njezinoj nevjerovatnoj ljepoti.

Za ovu posebnu prigodu, Penelope je eksperimentisala s različitim modnim izdanjima, no najviše pažnje privukla je u korzetu od lateksa, potpisanom od strane francuskog brenda Mugler.

"Kada me pitate kakav je bio moj odnos sa samom sobom, danas ili kada sam imala 20 ili 30 godina, iskreno, više mi se dopada ovaj koji imam sada", istakla je glumica s uzdahom, te nastavila: "Zbog toga kako se osjećam, iako su postojali trenuci kada to ne bih rekla. Iako taj posao nije završen."

Objasnila je da je proces sazrijevanja doživjela postepeno, zajedno sa spoznajom koliko je vremena prošlo.

"Nije postojao neki poseban trenutak u kojem sam osjetila da starim. Mislim da je to kontinuirani proces. Svakog dana nastavljam rasti i razvijati se, i ne mislim da će bilo ko jednog dana samo probuditi i reći, 'Okej, to je to, sve imam pod kontrolom, sada se osjećam sigurno'. Ne, pa čak ni u mom poslu", naglasila je glumica.

Penelope zaista oduševljava izgledom dok ulazi u svoje 51. godine, zadržavajući svoju prirodnu ljepotu koja je osvojila publiku i režisere. Iako su bore dio njenog lica, što je i očekivano u tom životnom dobu, Penelope Cruz i dalje odiše rijetkom, izvanrednom ljepotom, ne skrivajući svoje tajne. Evo nekoliko stvari koje je otkrila o svojoj beauty rutini:

Izbjegava šećer: Penelope smanjuje unos šećera i mliječnih proizvoda, vjerujući u pozitivne učinke toga na njenu kožu. Naglašava da konzumira puno voća, povrća i kvalitetnih proteina, te da sada pije više vode nego ranije.

Koristi roler od žada: Iako postoji mnogo mišljenja o učinku rolera od žada na kožu lica, Penelope tvrdi da joj je ovaj proizvod preporučio njen šminker Pablo Iglesias i da joj je pomogao u posvjetljivanju kože, smanjenju otečenosti i konturiranju lica.

Penelope Cruz uvijek drži u srcu važnost čišćenja lica prije spavanja. Nikada ne zanemaruje ritual uklanjanja šminke i nečistoća te nanošenja hidratantne kreme, što pomaže u oslobađanju pora od prljavštine i održava kožu čvrstom i elastičnom.

"Nikada ne preskačem čišćenje i hidrataciju lica", ističe ona.

Pored vanjske njege, Penelope se brine i o unutrašnjem stanju svog tijela. Svjesna je da pravilna prehrana igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja kože.

"Posvećena sam tome. Stvarno vjerujem da je istina da je vaša probava drugi mozak", dodaje španska glumica.

Penelope redovno vježba, vjerujući u ključnu ulogu fizičke aktivnosti za zdravlje i blistavu kožu. Ona praktikuje bikram jogu i ističe kako joj je ova praksa "potpuno promijenila tijelo".

"Bila sam mlitava, a sada sam puna energije. To je poput magije, ali magije koju morate zaslužiti", naglašava Penelope.

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu