SFF

Poznato kad slavna holivudska glumica Meg Ryan dolazi u Sarajevo

Autor: Žene.ba
Poznato kad slavna holivudska glumica Meg Ryan dolazi u Sarajevo
Foto: X

Dok se brojni filmski profesionalci, ljubitelji sedme umjetnosti te građani bh. prijestonice i turisti pripremaju za drugo večer 30. Sarajevo Film Festivala, jedna od top-tema svih razgovora je – ko će se pojaviti na crvenom tepihu.

U prošlosti je znalo biti baš velikih iznenađenja, kao što su bila Angelina Jolie, Brad Pitt, Robert De Niro…, a za ovu godinu je, što se holivudskih zvijezda tiče, najavljena glumica Meg Ryan. Ona će u znak priznanja za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, dobiti priznanje Počasno Srce Sarajeva.

Ryan će također predstaviti posebnu projekciju svoje hit romantične komedije iz 1998. godine "Imaš poruku" u Ljetnom kinu Coca-Cola. Slavna glumica pozdravit će publiku na istom mjestu gdje je ovaj film prikazan prije 25 godina, na 5. Sarajevo Film Festivalu, 1999. godine.

Ryan će također održati masterclass, koji će moderirati Danis Tanović. Masterclass će biti posebna prilika za uvid u ključne aspekte karijere Meg Ryan i njen novi film „What Happens Later“, koji će također biti prikazan na Festivalu.

Romantična komedija koju je Ryan režirala, napisala scenarij i u kojoj glumi zajedno s Davidom Duchovnyjem njeno je drugo rediteljsko djelo, nakon nezavisnog filma „Ithaca“ iz 2015. godine.

Prema raspoloživim informacijama, Meg bi u bh. prijestonicu trebala doći najkasnije ujutro utorak, 20. augusta, jer je materclass s njom planiran tog dana u Festivalskom centru (Bosanski kulturni centar) od 10. do 11. 30 sati.

Na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu trebala bi se pojaviti u utorak navečer, jer će film "Imaš poruku“ biti prikazan u Ljetnom kinu Cola-Cola u 20.30 sati.