Celebrity

Reditelj Timur Makarević snimio prvi bh. horor: “Jezero”

Autor: Žene.ba

Bh. reditelj Timur Makarević završio je prije nekoliko dana snimanje prvog bh. horor filmu pod nazivom Jezero, koji je sniman na više lokacija u neposrednoj blizini Velikog Plivskog jezera i na nekoliko lokacija u Sarajevu. U izjavi za portal Klix reditelj Makarević je rekao:

Već godinama Vedran Rupić (producent i direktor fotografije) i ja, provodeći ljeta u Jajcu, kada se po običaju okupi sva naša rodbina iz BiH i svijeta, maštamo kako bi bilo dobro snimiti horor film u kampu Plivsko jezero i okolini. To područje oko jezera izgleda magično, puno je misterioznih lokacija a autokamp sa bungalovima je sam po sebi idealno mjesto za snimanje. Tako smo i prošle godine po ko zna koji put i onda smo odlučili snimiti taj film. Kako su tu s nama bili i producentica Amra Bakšić Čamo, scenografkinja i kostimografkinja Emina Kujundžić, izvršna producentica Ida Makarević, producent Igor Bararon, Ena Avdović (uloga Fatime), Boris Ler (uloga Senada), kao i roditelji Ide Farah Ćurovac(crtež ‘Fatimina porodica’) pao je dogovor koji se činio ozbiljnim.

U filmu Jezero glume Maja Zećo (Amela), Nadine Mičić (Jasmina), Jelena Graovac (Bole), Leon Lučev (Luka), Emir Fejzić (Nermin), Jasenko Pašić (policajac), a filmsku ekipu čine i Adnan Beširević Beško (rukovodilac produkcije), Emir Džanan (operator drona), Benjamin Čengić (organizacija) i Emir Fetahović (transfer materijala). Film Jezero je koprodukcija produkcijske kuće SCCA/pro.ba iz Bosne i Hercegovine, BARKA Media iz Austrije i produkcijske kuće Business Club Royale iz Švedske.

Približavajući radnju filma, reditelj Makarević je rekao:

Amela i Senad (Maja Zećo i Boris Ler) bježe iz grada s ciljem da se ekspresno i u tajnosti vjenčaju kod Bihaća, gdje Senad ima prijatelja koji mu to može srediti. Amela je sasvim slučajno čula telefonski razgovor svoga oca, Šukrije, gdje on kaže da je planira udati za sina svog poslovnog partnera, već u sljedeću subotu, bez da joj išta unaprijed kaže. Amela i Senad zakazuju svoje vjenčanje u ovu subotu. Sutra.

Filmovil