Popularna romantična komedija

Roberts otkrila da joj je bilo neugodno tumačiti ovu ulogu: 'Nisam znala kako odglumiti tu osobu'

Autor: Žene.ba
Roberts otkrila da joj je bilo neugodno tumačiti ovu ulogu: 'Nisam znala kako odglumiti tu osobu'
Roberts otkrila da joj je bilo neugodno tumačiti ovu ulogu: 'Nisam znala kako odglumiti tu osobu' / YouTube

Julia Roberts nedavno se osvrnula na svoju izvedbu u popularnoj romantičnoj komediji Notting Hill i otkrila da joj je bilo neugodno tumačiti ulogu glumice.

Naime, njen lik u filmu je holivudska zvijezda Anna Scott koja se zaljubi u nespretnog, ali šarmantnog vlasnika knjižare (Hugh Grant). U intervjuu za Vogue Roberts je priznala da je bilo teško glumiti nekoga ko je u istoj profesiji kao i ona.

"Bilo mi je tako neugodno. Zamalo nisam prihvatila ulogu jer mi je sve to djelovalo kao jako neugodno iskustvo. Nisam znala kako bih odglumila tu osobu", ispričala je Roberts za Vogue, prenosi Index.

Također je priznala da su joj se gadili kostimi koje je morala nositi u filmu jer je morala biti obučena kao tipična slavna osoba. Tek u kultnoj sceni na kraju filma glumica se osjećala dobro, čemu je uvelike pridonijela njena odluka da nosi vlastitu odjeću.

Scena je ušla u historiju kao jedan od najprepoznatljivijih trenutaka romantične kinematografije, što je Roberts prilično šokiralo.

"Mislim, bila je to sjajna scena. Ali ko bi rekao da će ta moja rečenica postati fraza?"

Glumičini komentari stigli su nakon što je scenarist Richard Curtis nedavno otkrio da žali zbog tretmana žena u svojim prošlim filmovima, kao i nedostatka različitosti.