Nije fan matrijarhata

Shakira žestoko iskritikovala film 'Barbie'

Autor: Žene.ba
Shakira žestoko iskritikovala film 'Barbie'
Foto: Shakira

Shakira je žestoko kritikovala film “Barbie” u novom intervju za Allure magazin.

Pjevačica je naglasila da i muškarci i žene imaju svoje uloge i vrijednosti u društvu te da ne bi trebalo preferirati jedan spol nad drugim.

Kolumbijska pop ikona, koja ima 47 godina, iznijela je iskrene stavove o filmu koji je oborio rekorde gledanosti i zarade prošle godine.

"Barbie" prikazuje matrijarhalni sistem u kojem su žene angažovane u vodećim poslovima dok su muškarci podčinjeni ulozi Barbie.

Shakira, blago rečeno, nije fan takvog koncepta.

Istakla je da su njena dva sina "apsolutno mrzila" taj film, a i ona se s njima slaže "u određenoj mjeri".

"Imam dva sina. Želim da se i oni osjećaju moćno dok poštuju žene. Volim pop kulturu kad pokušava osnažiti žene, ali ne na način da muškarcima oduzima pravo da budu muškarci, da također štite i osiguravaju", izjavila je zvijezda.

"Vjerujem da muškarci imaju svoju ulogu u društvu, a žene imaju svoju. Mi se međusobno nadopunjujemo, i ta nadopuna ne bi trebala biti izgubljena", dodala je Šakira.

Shakirini sinovi Saša (9) i Milan (11) potječu iz njezine veze s bivšim partnerom Gerardom Piqueom, bivšim igračem Barcelone i španjolske reprezentacije.

Pjevačica se prisjetila burnog prekida veze s Piqueom - u junu 2022. godine, nakon 11 godina veze, kada ju je Pique ju je prevario s mlađom ljubavnicom.

Tvrdi da je nakon raskida bila "na dnu" i da je "morala posložiti i ponovno sastaviti sve dijelove koji su se raspali".