Uz fotografije iz bolnice

Slavna glumica otkrila svoju borbu s rakom nakon što je zablistala na dodjeli Oscara

Autor: Žene.ba
Slavna glumica otkrila svoju borbu s rakom nakon što je zablistala na dodjeli Oscara
Foto: Facebok / Olivia Munn

Glumica Olivia Munn (43) objavila je na svom Instagram profilu da je primila dijagnozu raka dojke. Podijelila je vijest uz fotografije iz bolnice te je detaljno opisala svoju borbu s ovom ozbiljnom bolešću, naglašavajući važnost ranog otkrivanja raka, što joj je omogućilo uspješno liječenje.

''U februaru 2023. godine, nastojeći biti proaktivna u vezi sa svojim zdravljem, odlučila sam obaviti genetski test koji provjerava 90 različitih kancerogenih gena. Rezultati su bili negativni za sve testirane gene, uključujući i BRCA, najpoznatiji gen povezan s rakom dojke. Također, i moja sestra Sara je bila negativna na testu. Kada smo se nazvale i podijelile tu vijest, obostrano smo izrazile olakšanje i sreću, dajući si virtualnu peticu putem mobitela. Međutim, iste zime sam otišla na mamografiju. Nažalost, dva mjeseca kasnije, primila sam dijagnozu raka dojke, što je bilo šokantno i teško prihvatiti.'' Ova glumica, najpoznatija po ulogama u filmovima poput "Predatora" i "X-Men: Apocalypsa", podijelila je svoju priču kao podsjetnik na važnost redovitih pregleda i ranog otkrivanja bolesti.

View this post on Instagram

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

''U proteklih deset mjeseci prošla sam kroz četiri operacije, provodeći toliko dana u krevetu da ne mogu ni prebrojati. Tokom tog vremena, naučila sam više nego što sam ikada mogla zamisliti o raku, različitim tretmanima i hormonima. Iako je bilo iznenađujuće, plakala sam samo dva puta. Osjećala sam kao da nemam vremena za plakanje. Fokusirala sam se na suzdržavanje emocija kako ne bih narušila svoju mentalnu jasnoću. Bila sam posvećena tome da me ljudi vide dok sam imala energije, dok sam se mogla obući i izaći iz kuće, dok sam mogla provesti vrijeme s mojim sinčićem u parku. Svoju dijagnozu, brigu, oporavak, tablete protiv bolova i papirnate haljine čuvala sam u privatnosti. Prije nego što sam odlučila podijeliti svoju priču, trebala sam malo predahnuti i proći kroz najteže trenutke.'', dodala je Munn.

Reklla je i kako joj rak ne bi bio dijagnosticiran da nije bilo njene doktorice, koja je odlučila procijeniti njen rizik od raka dojke. Sljedeću mamografiju ima zakazanu tek za iduću godinu, a zaključila je da joj je doktorica spasila život.

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu